PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Preparats per lluir

L’atletisme i la natació entren a escena als Jocs del Mediterrani d’Orà amb vuit competidors andorrans

Per El Periòdic

A dalt, els quatre atletes de la FAA que competiran als Jocs del Mediterrani. A baix, el quatre nedadors de la FAN que també competiran a Orà.
A dalt, els quatre atletes de la FAA que competiran als Jocs del Mediterrani. A baix, el quatre nedadors de la FAN que també competiran a Orà. | FAA / FAN

Els Jocs del Mediterrani, que es troben disputant-se a Orà (Algèria) continuen amb el seu calendari, sent l’atletisme i la natació els pròxims esports en entrar en escena per a la delegació andorrana. En total, vuit esportistes (quatre atletes i quatre nedadors) competiran durant els pròxims dies representant Andorra, i alguns d’ells ja es troben a Algèria, mentre que altres ho faran en les pròximes hores.


Pel que fa a l’atletisme, per part de la Federació Andorra d’Atletisme (FAA) els representants seran Bruna Luque en els 400 metres tanques; Carlota Málaga en els 200 metres lliures; Nahuel Carabaña en els 1.500 metres lliures; i Pol Moya en els 800 i 1.500 metres lliures; tots ells acompanyats del seleccionador nacional, Marcos Sanza.


D’altra banda, en les diferents proves de natació i per part de la Federació Andorrana de Natació (FAN) competiran a Orà Mònica Ramírez en els 50 metres lliures i 50 metres esquena; Nàdia Tudó en els 50 i 100 metres lliures i els 100 i 200 metres braça; Patrick Pelegrina en els 50 i 100 metres braça i 50 metres esquena; i Tomàs Lomero en els 50 i 100 metres lliures i els 50 i 100 metres papallona; tots ells acompanyats pel tècnic de la FAN, Sergio Rayo.


Les proves d’atletisme començen demà, i la primera a debutar de la delegació tricolor serà Luque en els 400 metres tanques, mentre que Carabaña i Moya competiran el mateix dia en la prova dels 1.500 metres. El dissabte serà el torn per a Carlota Málaga en els 200 metres lliures i, de nou, Moya, aquesta vegada en els 800 metres lliures. La natació començarà el divendres, amb Ramírez i Tudó debutant en els 50 metres lliures.

 

Amb bones sensacions

 

En paraules de les respectives federacions, els esportistes andorrans arriben en plena forma a la cita, havent registrat grans resultats en les competicions que han disputat en les darreres setmanes, des de la medalla de Luque a Catalunya com el rècord d’Andorra de Tudó a Alemanya.


Tanmateix, Moya ha batut recentment el rècord d’Andorra tant en els 800 com en els 1.500 metres lliures, però en cas que físicament no pogués córrer ambdues curses, l’andorrà optaria pels 800, per poder sumar punts al rànquing i tenir més opcions de disputar l’Europeu de Munic a l’agost.


En natació, Lomero va assegurar que, juntament amb el Mundial, «són les dues competicions on millor arribo pel que fa al meu estat de forma», mentre afegia que «hem estat preparant-nos a fons durant la temporada per a aquestes cites». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT