PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Reglament d’Armes estipula la creació d’un registre de control

El text també estableix les condicions per explotar camps i galeries de tir

Per El Periòdic

Josep Maria Rossell i Joan León, durant la presentació d’ahir.
Josep Maria Rossell i Joan León, durant la presentació d’ahir. | SFGA / CESTEVE

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va explicar ahir que el Reglament d’armes, aprovat mitjançant Decret en la passada sessió de Consell de Ministres, estipula la creació del Registre integrat d’armes d’Andorra, com a fitxer central de dades en matèria d’armes. Aquest document estarà adscrit al Cos de Policia, i s’hi registrarà, de forma informatitzada, la informació relativa a les armes i, més específicament, el control i la traçabilitat de totes les armes existents al país.

Segons va detallar el ministre, el Reglament d’Armes desplega l’articulat de la Llei qualificada de seguretat pública, aprovada el mes de novembre passat, que estipula la regulació de les condicions d’explotació d’armeries, tallers de reparació d’armes, camps i galeries de tir –l’obertura dels quals resta subjecta a l’autorització prèvia del director del Cos de Policia–. La llei qualificada també preveu la creació dels fitxers de dades necessaris per acomplir els convenis internacionals i la normativa interna en matèria d’armes.

Per la seva banda, el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, va exposar que el text regula la classificació de les armes, en funció de si es tracta d’armes prohibides, reglamentades o d’armes reglamentades el port de les quals no està permès. Aquesta informació quedarà recollida mitjançant el Registre integrat d’armes, que segons va precisar León, permetrà a més a més localitzar les armes de foc.

Així mateix, el Govern va informar que el nou Reglament d’armes estipula les condicions d’obertura i explotació per fabricar, reparar, i comercialitzar armes al Principat, com també les condicions de fer de mitjancer i d’obrir i explotar camps i galeries de tir, el concepte dels quals s’amplia en relació amb les noves armes reglamentades.

En darrera instància, Rossell i León van remarcar que l’articulat regula la importació, l’exportació i el trànsit de les armes. També posa ordre en les seves transaccions, tant pel que fa a les compravendes efectuades per establiments autoritzats com pel que respecta a les operacions de compra i venda entre particulars. En darrera instància, el text aprovat la darrera setmana estableix el règim dels permisos d’armes i del port i ús de les armes, i regula les normes de seguretat que han de respectar les persones que estiguin en possessió d’armes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT