PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els duels de Conference League podrien donar-se al Johan Cruyff

Les obres a l’Estadi Nacional començarien el 4 de juliol i la UEFA dictaminarà si es pot jugar al Comunal

Per El Periòdic

L’Estadi Johan Cruyff en un partit d’aquesta temporada.
L’Estadi Johan Cruyff en un partit d’aquesta temporada. | EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Els tres clubs andorrans que es troben disputant la Conference League no saben, a hores d’ara, on jugaran els seus partits com a locals en la competició europea. Representants de la UE Santa Coloma, l’Atlètic d’Escaldes i l’Inter d’Escaldes es van reunir ahir al matí amb altres de l’FC Andorra per tal d’arribar a una solució, i és que el conjunt tricolor havia datat el començament de les obres a l’Estadi Nacional per al pròxim 4 de juliol, impossibilitant l’activitat a les instal·lacions.


D’altra banda, l’opció que queda dins del país és l’Estadi Comunal, però haurà de ser la UEFA qui determini si l’estat de la gespa i el condicionament general de les instal·lacions és el correcte per disputar un duel de Conference League. Davant d’aquest panorama, i segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, la tercera opció és disputar les trobades europees lluny del Principat, concretament a l’Estadi Johan Cruyff​, el recinte esportiu propietat del Futbol Club Barcelona situat a Sant Joan Despí (Barcelona).


Els clubs andorrans volen evitar repetir el que va succeir l’any 2010, on el mal estat de la gespa del Comunal va portar la UEFA a suspendre el partit entre l’FC Santa Coloma i el Birkirkara, la qual cosa va comportar un 0 a 3 en contra per als del Principat i una multa de 10.000 euros. És per això que, amb les negociacions avançades i amb l’FC Andorra disposat a fer-se càrrec de totes les despeses que ocasionaria el canvi d’ubicació al Johan Cruyff, les quatre parts i alguns representants de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) es tornaran a reunir avui a primera hora de la tarda per tancar la solució. 

 

L’Inter d’Escaldes espera rival a la segona ronda

 

L’Inter Club Escaldes és l’únic dels tres equips andorrans que ja es troba en la segona fase prèvia de la Conference League després de dir adeu a la Champions League la setmana passada, en perdre en la final de la fase preliminar de la competició davant el Víkingur islandès per 0-1.


Els escaldencs esperen, doncs, rival per a aquesta trobada, que sortirà del partit que disputaran el Football Club Pyunik Ereván d’Armènia i el CFR Cluj de Romania el pròxim dia 5 de juliol, a partir de les 18.00 hores al Republican Stadium after Vazgen Sargsyan d’Ereván.


En caure des de la Champions, els del Principats van quedar enquadrats en l’anomenada ruta dels campions, una posició diferent en la qual es troben la UE Santa Coloma i l’Atlètic d’Escaldes. Així doncs, l’Inter forma part del grup 3 (dels tres grups existents), en el qual, a banda del Pyunik (ARM) i el CFR Cluj (ROU), estan també el Tobol Kostanay (KAZ), el Ferencváros (HUN), el Shkupi (MKD) i el Lincoln Red Imps (GIB). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT