PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es posen en marxa

L’FC Andorra torna a la feina el pròxim 8 de juliol per a poc després marxar d’estatge a Múrcia i Girona

Per El Periòdic

Un instant de la passada pretemporada de l’FC Andorra.
Un instant de la passada pretemporada de l’FC Andorra. | @FCANDORRA

L’FC Andorra ja té la pretemporada definida. Així ho va comunicar ahir el club, que tornarà a trepitjar la gespa el pròxim dia 8 de juliol. Aquesta data servirà com a primera presa de contacte, tant per als jugadors com per al cos tècnic, abans de marxar d’estatge de pretemporada en una doble sortida.


L’equip tricolor repartirà la seva preparació durant el mes de juliol en dues estades lluny del Principat: la primera a San Pedro de Pinatar (Múrcia) des del dia 13 fins al dia 23, mentre que tancarà el mes amb una setmana a Torremirona (Girona). Pel que fa als partits, el conjunt dirigit per Eder Sarabia encara no té rivals confirmats, però s’espera que el club anunciï els duels demà, i és que els del Principat disputaran un parell d’amistosos a terres murcianes, així com a la concentració a Torremirona. En acabar ambdós estatges, l’equip encara disputarà tres partits més abans de l’inici de la lliga, durant la primera quinzena d’agost.


Cal recordar que l’FC Andorra debutarà a LaLiga SmartBank contra l’Oviedo, a domicili en el Carlos Tartiere, el cap de setmana del 13 i 14 d’agost. D’igual manera, a aquest partit també el seguiran dos més lluny del Principat: el primer d’ells contra l’Sporting de Gijón a El Molinón en la segona jornada (21 d’agost); i en la tercera jornada, onels tricolor s’enfrontaran a la UD Las Palmas a l’estadi de Gran Canària (28 d’agost).


És per això que l’objectiu principal del cos tècnic tricolor és arribar a la primera data en el millor estat de forma possible per tal de començar amb bon peu la primera de les 42 jornades que tindrà el campionat. Tanmateix, la fase regular durarà fins al 28 de maig, mentre que el play-off d’ascens es jugarà del 4 al 18 de juny entre els equips classificats entre el tercer i el sisè lloc.

 

El nord domina a Segona

 

Els equips de la zona septentrional d’Espanya superen per majoria absoluta als del centre i el sud. Dels 22 clubs que militaran en la temporada 2022-2023 a la divisió de plata, els situats de Madrid cap amunt vencen en número als quals apareixen en el mapa de la capital d’Espanya cap avall.


Un total de 12 equips comparteixen zona amb l’FC Andorra: Burgos CF, CD Lugo, CD Mirandés, Deportivo Alavés, FC Cartagena, Real Oviedo, Real Racing Club, Real Sporting, Real Zaragoza, SD Eibar, SD Huesca, i SD Ponferradina. De tots aquests desplaçaments seran Osca i Saragossa els que quedin més a prop del Principat, mentre que els viatges a les Illes Canàries (contra el Tenerife o Las Palmas), i també Lugo, Oviedo o Màlaga seran les ubicacions amb més quilòmetres per als tricolor. 


D’altra banda, pel que fa als estadis on es disputaran els diferents partits de LaLiga SmartBank, avui dia, i a l’espera de les obres pertinents, l’Estadi Nacional seria el més petit de tots pel que fa a aforament. Les instal·lacions d’Andorra la Vella podrien acollir un màxim de 3.300 aficionats aproximadament, quedant com a més a prop el Mini Estadi de la Ciutat Esportiva del Vila-real (amb 5.000 localitats). 


En el cas contrari, l’FC Andorra debutarà en un dels estadis més grans de la Segona Divisió: el Carlos Tartiere (Oviedo) amb capacitat per a 30.500 aficionats. No obstant això, La Romareda, casa del Reial Saragossa, continuarà ostentant el títol de major capacitat, amb 33.608 localitats, seguida molt de prop per La Rosaleda, estadi del Màlaga CF, amb un total de 30.389 localitats. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT