PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern impulsa la digitalització amb assessorament, ajuts i avals

Les empreses que participin en el pla podran millorar la competitivitat i productivitat

Per El Periòdic

Galabert, Marquina i Ballestà, ahir en la roda de premsa.
Galabert, Marquina i Ballestà, ahir en la roda de premsa. | SFGA / C. Esteve

Els secretaris d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina, de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, van presentar ahir el Programa de Digitalització d’Empreses (PDE), que va aprovar el Consell de Ministres, mitjançant decret, el passat dimecres. L’objectiu d’aquest programa és impulsar la digitalització a les empreses andorranes a través d’assessoraments, subvencions i d’avals. El decret contempla un total de 287.000 euros per a subvencions directes i 1,7 milions d’euros destinats a crèdits per executar els projectes de digitalització.

Marquina va explicar que el PDE ha d’estimular el sector empresarial a avançar en la digitalització oferint-los l’assessorament necessari, així com ajuts i finançament per completar aquest procés. Tanmateix, les empreses que participin en el pla, que s’emmarca en el projecte de Transformació Digital, podran implementar solucions digitals i desenvolupar projectes de transformació, millorant la seva competitivitat i productivitat.

El PDE dona accés a les empreses a una plataforma d’assessorament digital. En aquesta plataforma, desplegada amb el suport d’Andorra Digital, Andorra Business i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra les empreses podran realitzar una autodiagnosi del seu nivell de maduresa digital, que els servirà per a conèixer els principals àmbits d’oportunitat i obtindran recomanacions per als seus projectes de digitalització.

Amb les subvencions atorgades pel Govern, les entitats també podran accedir a un assessorament digital personalitzat que els permetrà orientar-se a solucions digitals adequades per a cada sector. Galabert, per la seva banda, va exposar que l’Executiu oferirà subvencions per un valor d’entre el 40 i el 75% del valor de l’import dels assessoraments, segons la tipologia d’empresa. Galabert ha afirmat que la digitalització a les empreses és un incentiu de la competitivitat també internacionalment. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT