PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Òscar Cabanes i Berta Bassols dominen l’Andorra 21 Ports

La prova tanca tres dies de competició i anuncia que s’unirà a la Haute Route el 2023

Per El Periòdic

Un dels participants a la 21 Ports.
Un dels participants a la 21 Ports. | Andorra Multisport Festival

L’Andorra 21 Ports ha finalitzat aquest diumenge després de tres jornades de ciclisme autèntic pels ports més emblemàtics del Principat, i amb un andorrà pujant a la posició més alta del podi. És el cas d’Òscar Cabanes, que ha resultat guanyador després de defensar amb èxit el mallot groc en la tercera i darrera etapa celebrada ahir. Cabanes també s’ha imposat en l’etapa reina de la prova, la de 106 quilòmetres amb el Coll de la Gallina com a gran atractiu. «Mai havia fet una cursa així, amb un format diferent, i la veritat és que m’ha agradat molt», va declarar el guanyador. Els altres dos calaixos masculins han estat ocupats per Sergi Casabella i Tomi Misser.

Pel que fa a les fèmines, la catalana Berta Bassols s’ha endut la victòria per haver aconseguit el millor registre global en les tres etapes. «Sembla increïble, però hem acabat l’Andorra 21 Ports i mai havia fet res de semblant, perquè darrerament estic més amb el triatló», va declarar la guanyadora, afegint que gràcies a l’experiència «torno a tenir el cuquet d’agafar la bicicleta i fer proves així». Junt amb Bassols, han completat el podi Marit Faucogney i Irena Mazin.

Amb aquesta edició culminada i posant la vista el 2023, ahir el director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez, va anunciar que l’any vinent  s’integrarà dins del calendari internacional de l’Haute Route. Així, la competició s’anomenarà Haute Route Pyrénées, i sortirà des del Principat com a part de l’Andorra Multisport Festival. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT