PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern renova la contribució voluntària de 35.000 euros a favor de Santé Sud Mali

El projecte finançat té l'objectiu de descentralitzar l’oferta sanitària en el tractament de la drepanocitosi

Per El Periòdic

Isabelle Berro-Amadeï i Maria Ubach, en el marc de la visita oficial a Andorra.
Isabelle Berro-Amadeï i Maria Ubach, en el marc de la visita oficial a Andorra. | SFGA / CESTEVE

El Govern, a proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha aprovat renovar la contribució voluntària de 35.000 euros a favor del projecte Décentralisation de la prise en charge de la Drépanocytose en zones rurales au Mali (2020-2022), en el marc de l’acord de col·laboració entre Andorra, Mònaco, Mali i Santé Sud Mali.  

L’acció principal per arribar a aquest objectiu és descentralitzar l’oferta sanitària que actualment s’ofereix principalment a la capital de Mali, Bamako. La drepanocitosi és la malaltia genètica més freqüent a nivell mundial, una afectació molt dolorosa que també pot provocar la mort. A Mali, el 12% de la població presenta el gen. 

El projecte se centra en la creació d’una xarxa de 17 centres comunitaris de salut que ofereixin cures, cribratge, instruments d’educació i sensibilització i prevenció. Es calcula que podria beneficiar de manera directa a més de 7.000 malalts i 300.000 persones que indirectament tindran accés a la sensibilització, el cribratge i la prevenció. 

Precisament la setmana passada, la ministra Ubach va reunir-se amb la seva homòloga de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï, amb qui van analitzar l’acord –que arribava a la seva fi– i van emplaçar-se a renovar-lo. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT