PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cultura adjudica 100.000 euros d’ajut al cinema a Red Nose

El projecte ‘A l’estil Nagyrev’ ha resultat el més sòlid pel jurat

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.
Imatge d’arxiu de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. | SFGA / CESTEVE

El Consell de Ministres va aprovar dimecres, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la concessió de l’ajut a la cinematografia per a un projecte en preparació i/o desenvolupament durant l’any 2022 a la productora andorrana Red Nose SL. S’ha considerat que el projecte presentat per aquesta productora, anomenat A l’estil Nagyrev, és el més sòlid, donat que té una presentació acurada, s’ajusta a les bases i té un equip tècnic i artístic amb una solvència demostrada. La pel·lícula es rodarà íntegrament a Andorra i serà distribuïda per Filmax, pel que el jurat considera que assegura una notable dinamització del sector cinematogràfic nacional. 

Aquest ajut, iniciat el 2019 i interromput els dos anys següents per la pandèmia, manté la línia de suport cap a un sector de la indústria cultural amb una activitat notable els darrers anys, i amb una interessant plantilla de cineastes amb projecció. Una de les principals novetats de la convocatòria d’enguany era la represa de la quantitat econòmica de 100.000 euros per a un únic projecte en concepte de col·laboració en la producció d’un llargmetratge de ficció, documental o d’animació.

Els projectes subvencionats anteriorment El fred que crema (2019) i 42 segundos (2021), és previst que s’estrenin enguany a la gran pantalla.

Promoció exterior

El Govern també va aprovar, en el marc de la reunió del Consell de Ministres, l’adjudicació de les subvencions per a la promoció exterior dels artistes andorrans corresponent a l’any 2022, que es distribuiran entre un total de 10 projectes. Es podien presentar a la convocatòria propostes musicals, d’arts plàstiques, d’arts escèniques i d’arts visuals i la partida total és de 25.000 euros.

L’objectiu d’aquests ajuts és fomentar el desplaçament d’artistes que tinguin contractades actuacions musicals, representacions teatrals o participacions en exposicions o mostres artístiques a l’estranger i que es desenvolupin durant aquest l’any. Les subvencions es recuperen després que l’any passat no es convoquessin per les restriccions de mobilitat imposades per la pandèmia de la covid.

Així, s’han concedit diferents quantitats per contribuir a projectes com la gira europea del 2022 del grup Persefone; la promoció exterior llargmetratge Pròfugs, de Nil Forcada; o l’assistència a fires literàries per part de l’Associació d’Editors d’Andorra, entre d’altres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT