PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aprovada la modificació del reglament dels Banders

La llei regula l’ús d’armes i de mitjans coercitius segons la perillositat

Per El Periòdic

Una foto d’arxiu d’uns membres del Cos de Banders que treballen.
Una foto d’arxiu d’uns membres del Cos de Banders que treballen. | Sergi Pérez

El Consell de Ministres va aprovar el dimecres, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, la modificació del reglament del Cos de Banders. Els canvis tenen per objectiu actualitzar la regulació actual i posar-la en consonància amb els preceptes que actualment demanda la Llei del Cos de Banders. Aquesta acció té per objecte millorar la imatge i professionalitat dels membres del cos i la seva seguretat, així com actualitzar els requisits d’accés i el Comitè Tècnic de Selecció. 

En aquest text, s’introdueix la figura del comitè mèdic i la periodicitat de les revisions sanitàries obligatòries. També es regula el funcionament intern d’acord amb les noves exigències, el material col·lectiu, individual i l’ús de les armes i mitjans coercitius segons la seva perillositat. Així, i per incrementar la seguretat del cos, s’incorpora la necessitat del treball en parella com a norma general i segons les necessitats del servei. A més, també s’actualitzen les disposicions dels vehicles del Cos de Banders d’acord amb la normativa vigent del Codi de la circulació. 

Per acabar, l’aspecte multidisciplinari de la tasca dels Banders i l’augment constant dels requisits tècnics per desenvolupar-la fan necessària la introducció de noves especialitats. Aquestes, són un conjunt de tasques que, atesa la seva dificultat tècnica, comporten un nivell superior tant de competències com de formació inicial i continuada de les persones que les han d’efectuar. En aquest sentit, s’incorporen el concepte d’especialitat, els requisits per aspirar a una especialitat, les remuneracions i els tipus i la classificació de les especialitats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT