PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ensurt per un incendi al parc de l’Horta del Valira de la Seu

Se sospita que la causa del foc fos un petard llançat durant la revetlla

Per El Periòdic

El foc al parc de l’Horta del Valira de la Seu, ahir.
El foc al parc de l’Horta del Valira de la Seu, ahir. | Sílvia Herce

Els Bombers van haver d’extingir ahir un incendi de vegetació al parc de l’Horta del Valira de la Seu d’Urgell. L’avís del foc es va efectuar al migdia, quan els veïns van alertar d’una columna de fum a tocar del carrer Francesc Portella, a prop del passeig de l’Horta del Valira. Al lloc dels fets s’hi va desplaçar una dotació del parc de Bombers de la Seu, que va extingir el foc al cap de 30 minuts. El sinistre va afectar una superfície aproximada de 300 metres quadrats.

A l’indret també s’hi va apropar un equip tècnic de la companyia elèctrica Peusa per comprovar el bon funcionament de la xarxa, atès que les flames es van iniciar a tocar d’un transformador elèctric.

Tanmateix, tot i que al tancament d’aquesta edició en paper se’n desconeixen les causes, una de les possibilitats que hi havia sobre la taula és que el foc s’iniciés per un petard llançat durant la nit anterior. I és que, malgrat la crida que havien fet tant l’ajuntament com el Departament d’Interior perquè no es manipulés pirotècnia a prop de zones amb vegetació, alguns grups de persones es van desplaçar fins a l’Horta del Valira durant la revetlla per llençar-hi nombrosos petards i trons, segons va informar RàdioSeu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT