PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es reuneix amb les representants d’Acnur

Ambdues responsables s’emplacen a reforçar la cooperació bilateral

Per El Periòdic

Maria Ubach i Sophie Muller, ahir.
Maria Ubach i Sophie Muller, ahir. | SFGA / JAVILADOT

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va rebre ahir a l’Edifici Administratiu del Govern a la representant de l’Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) a Andorra, Sophie Muller, i a la responsable de la Unitat de protecció dels refugiats d’ACNUR, Marta Garcia. 

La ministra va compartir amb Muller i Garcia els mecanismes de coordinació que s’han desplegat a Andorra per gestionar l’arribada, l’acollida i la integració de les persones refugiades provinents dels conflictes a Síria i a Ucraïna. D’aquesta manera, Ubach va poder compartir amb les dues representants d’Acnur els mecanismes establerts per facilitar la inclusió i protecció de les persones refugiades, així com per promoure la sensibilització de la població. 

La representant de l’Alt Comissariat va valorar positivament la tasca transversal del Govern en favor de l’acollida de les persones refugiades i va reiterar el suport del seu organisme a Andorra en aquesta iniciativa, agraint les contribucions econòmiques voluntàries del Principat en favor d’Acnur. En aquest sentit, tant Ubach com Muller es van emplaçar a reforçar la cooperació entre Andorra i Acnur, fomentant l’intercanvi d’experiències i a fi de poder beneficiar-se de l’experiència de l’Acnur en la matèria. 

En el marc de la visita al Principat, Muller i Garcia també van poder conèixer de primera mà la situació de les persones refugiades residents a Andorra en diferents àmbits, com el laboral, l’educatiu, i de l’assistència social i sanitària de les quals es poden beneficiar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT