PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tots cap a dalt

LaLiga SmartBank treu el seu calendari per a la temporada amb l’Oviedo com a primer rival de l’FC Andorra

Per El Periòdic

El mapa d'Espanya amb els equips de LaLiga SmartBank situats geogràficament.
El mapa d'Espanya amb els equips de LaLiga SmartBank situats geogràficament. | EL PERIÒDIC / Marvin Arquíñigo / Pako Temprado

LaLiga va donar a conèixer ahir quin serà el calendari oficial que se seguirà durant la temporada 2022-2023 pel que fa a la Segona Divisió o LaLiga SmartBank, la qual disputarà l’FC Andorra juntament amb altres 21 equips que conformaran la categoria de plata del futbol espanyol. Així doncs, els equips que competiran per fer-se amb el titol o, almenys, mantenir-se per a la pròxima temporada seran: Albacete Balompié, Burgos CF, CD Leganés, CD Lugo, CD Mirandés, CD Tenerife, Deportivo Alavés, FC Andorra, FC Cartagena, Granada CF, Levante UD, Málaga CF, Real Oviedo, Real Racing Club, Real Sporting, Real Zaragoza, SD Eibar, SD Huesca, SD Ponferradina, UD Ibiza, D Las Palmas i Vila-real CF B.


Una vegada realitzat el sorteig del calendari de LaLiga SmartBank 2022-2023, ahir a la seu de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), a la Ciutat del Futbol de las Rozas, l’FC Andorra va confirmar que s’enfrontarà en el seu debut a la categoria a l’Oviedo, a domicili en el Carlos Tartiere, el cap de setmana del 13 i 14 d’agost. D’igual manera, a aquest partit també li seguiran dos més lluny del Principat: el primer d’ells contra l’Sporting de Gijón a El Molinón en la segona jornada (21 d’agost); i en la tercera jornada davant l’UD Las Palmas a l’estadi de Gran Canària (28 d’agost).


Al sorteig van acudir diferents representants de l’FC Andorra, entre ells el seu entrenador, Eder Sarabia, qui va declarar una vegada conegut el calendari que «tindrem un inici dur, amb tres partits a fora, però estem molt il·lusionats de poder començar contra un històric com és l’Oviedo en un estadi magnífic». Tanmateix, Sarabia va deixar clar que «la competició ens posarà ràpidament al nostre lloc, i estem desitjant poder debutar a casa contra el Granada», en un duel que es disputarà en la quarta jornada (4 de setembre).

 

Les dates marcades

 

LaLiga SmartBank comptarà amb 42 jornades i començarà el cap de setmana del 12 d’agost, finalitzant la seva fase regular el 28 de maig, mentre que el play-off d’ascens es jugarà del 4 al 18 de juny entre els equips classificats entre el tercer i el sisè lloc. Les aturades de seleccions del setembre i del març coincidiran amb les jornades 7 i 33 de lliga, mentre que durant el Mundial de Qatar –es disputa del 14 de novembre al 18 de desembre– se celebrarà des de la jornada 16 fins a la 21, totes dues incloses.


Durant el Nadal, el futbol pararà en la Segona Divisió. Des de la disputa de la jornada 21 el 18 de desembre fins al cap de setmana del 7 i 8 de gener, quan està establerta la jornada 22, no es jugaran trobades de la categoria de plata.


Pel que fa al nivell futbolístic, aquest no tindrà res a veure en el que es va veure a la Primera RFEF. La categoria comptarà amb els descendits com el Granada, el Llevant i l’Alabès, sent, per altra banda, l’FC Andorra l’únic debutant en la competició, ja que Racing de Santander, Vila-real B i Albacete (ascendits de la Primera RFEF), ja saben, històricament, el que és formar part d’ella. 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

 

«Tindrem un inici dur, amb tres partits a fora, però estem molt il·lusionats de poder començar contra un històric»

«La competició ens posarà ràpidament al nostre lloc, i estem desitjant poder debutar a casa contra el Granada»

PUBLICITAT
PUBLICITAT