PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La benedicció del bestiar a Setúria inicia les pastures d'estiu

Un centenar de persones assisteixen a l'acte

Per El Periòdic

Un instant de la benedicció.
Un instant de la benedicció. | SFGA / CESTEVE

La Massana ha celebrat avui la tradicional benedicció del bestiar, que simbolitza l’inici de les pastures d’estiu. Al voltant de 350 caps de bestiar, entre oví i equí, passaran els mesos de més calor peixent a les valls massanenques. Les pastures de Setúria estan reservades als ramaders de la parròquia mentre que els forans porten el seu bestiar al Pla Estany, Fonts, Percanel·la, Comapedrosa i Comallemple.

El conseller Sergi Gueimonde ha demanat als excursionistes respecte pels animals que estan peixent a les muntanyes, mantenint distància, portant els gossos lligats i, en general, evitant alterar-los. També ha volgut posar en valor la tasca dels ramaders de la parròquia per mantenir viu el sector. En aquests moments la Massana compta amb nou cases dedicades a la ramaderia.

Un centenar de persones han participat a la festa que, com sempre, a donat el tret de sortida amb la tradicional benedicció. Tot seguit, les autoritats comunals i nacionals han compartit un dinar amb els ramaders i també amb la protagonista de la jornada, la Rosa Tomàs Vidal, que justament compleix 40 anys com a vaquera.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha recordat que el Govern ha desenvolupat un Projecte de llei en matèria d'agricultura, que actualment es troba a tràmit parlamentari al Consell General, per ajudar a diversificar el sector i aportar-hi les palanques necessàries per garantir el relleu generacional. Espot ha assegurat que si volem mantenir el patrimoni natural i que aquest estigui degudament cuidat necessitem potenciar el sector primari, per conservar el que tenim i fer-lo créixer.

PUBLICITAT
PUBLICITAT