PUBLICITAT

Andorra la Vella

Gallardo nega un canvi de rumb i que s’hagi modificat la ideologia

Considera que els consellers generals haurien de deixar l’escó però el partit renuncia a iniciar una acció legal

Per Albert Belis

Gallardo i Cabanes, amb Filloy darrere, ahir al congrés liberal.
Gallardo i Cabanes, amb Filloy darrere, ahir al congrés liberal. | A. BELIS

El congrés extraordinari de Liberals d’Andorra (L’A) celebrat ahir al Centre de Congressos de la capital, amb la presència d’una cinquantena d’afiliats, va ratificar Jordi Gallardo com a president del partit. Just abans d’iniciar l’acte, Gallardo va negar que la formació hagi canviat el rumb amb l’elecció de Josep Maria Cabanes com a candidat per a les pròximes eleccions generals, ja que no s’ha aprovat ni discutit cap proposta o idea nova que suposi un gir ideològic del partit.

«Darrere d’aquest argument per part dels que han marxat hi ha d’altres motius totalment legítims que s’amaguen, ja que ningú pot demostrar que hi ha hagut cap canvi ideològic, perquè cal recordar que al partit quan s’ha fet un pacte programàtic o una proposta electoral sempre s’ha discutit i s’ha votat amb la militància, i aquests dies això no ha passat», va assegurar Gallardo. «Al final –va afegir el president– les organitzacions són entitats vives, hi ha gent que marxa, d’altres que arriben, perquè això és el cicle de la vida; tenim un full de ruta, un candidat, treballarem des del partit per acompanyar aquest candidat i a seguir en positiu i amb responsabilitat».

La formació renova l’executiva i assegura que en els darrers dies ha tingut més altes que baixes d’afiliats

Un dels aspectes destacats del trasbals que ha patit la formació arran del procés de primàries és que ha perdut el grup parlamentari al Consell General, ja que els quatre consellers han abandonat el partit. En aquest sentit, la secretària general, Maribel Lafoz, va descartar iniciar cap batalla legal perquè hi ha precedents i queda poc temps per acabar la legislatura. Tot i això, Gallardo va considerar que haurien de deixar l’escó, però va respectar la decisió. «No és una situació que ens agradi, crec que els compromisos estan per respectar-se fins a l’últim moment o abandonar la teva responsabilitat, però aquesta és la meva opinió, que és igual de respectable que la de les persones que han decidit marxar», va afirmar Gallardo.

Amb les eleccions que podrien ser a final d’any o principi del vinent, el partit té pendent definir la política d’aliances o coalicions. En aquest sentit, Josep Maria Cabanes va fer valdre el procés que s’ha marcat des que va guanyar les primàries. «Primer volíem que acceptés el president, el següent pas és el que hem fet avui [ahir] i ara s’ha de treballar, hem de consultar les bases i a partir de la decisió que es prengui, començarem, si s’escau i es veu bé dins del partit, el torn de contactes, ja que crec que s’ha de parlar amb tothom, tot i que això no vol dir que tinguis cap compromís amb ningú», va detallar el candidat.

El congrés celebrat ahir va servir per renovar els dos càrrecs vacants de l’executiva: Jèssica Gastó i Josep Fusté. Així, es va aprovar per unanimitat les dues noves incorporacions: Sergi Alís i Xavier Coma, que seran vicepresidents, i Gerard Estrella quedarà com a secretari d’organització. La formació va assegurar que el nombre d’altes d’afiliats superava les baixes els darrers dies, però no va voler concretar-ho en xifres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT