PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El carrer del Consell General, una nova entrada a Andorra la Vella

Comú, Govern i Consell inauguren la via, que també inclou una plaça

Per El Periòdic

Les autoritats visiten el carrer del Consell General, ahir.
Les autoritats visiten el carrer del Consell General, ahir. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Comú d’Andorra la Vella, juntament amb autoritats i representants del Govern i del Consell General, va inaugurar ahir el carrer del Consell General. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va destacar la càrrega simbòlica que té aquest carrer, ja que a banda de ser un nou espai públic per a la parròquia amb una plaça, també representa la culminació i la consolidació «de tot aquest gran projecte que es va començar a treballar fa molts anys» i que finalment, gràcies a canvis i convenis, «ha pogut portar la Seu de la Justícia, el Consell General, l’edifici de les noves dependències del comú, la plaça Lídia Armengol o la passarel·la», entre d’altres. De fet, el carrer uneix l’estació nacional d’autobusos amb el Consell General i representa «una nova porta d’entrada a la parròquia», va expressar Marsol.

La cònsol va agrair també a l’Associació de Promoció Urbanística (APU), que a banda del carrer, també hagi permès fer una plaça i ajudar a complir la voluntat de la corporació que és «treure cotxes i deixar més espai per a les persones». De fet, va manifestar que creu que el carrer té molt més sentit així amb un espai de 1.000 metres quadrats, dels quals 520 metres es destinen a una plaça pública i la resta al nou vial. Les obres han durat aproximadament uns tres anys i del total de tres milions que han costat, el comú hi ha aportat 1,2 milions per poder haver-hi encabit correctament una sortida de l’aparcament del centre històric.

A banda de representants del comú, també van assistir a la inauguració consellers generals, la síndica i la subsíndica general, Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila, i el cap de Govern, Xavier Espot, que va aprofitar l’acte per felicitar el comú per la visió urbanística que està tenint i per la capacitat d’embellir els carrers i les places de la parròquia. «Cada cop es necessiten més espais públics de qualitat» i cal fer «ciutats amables i sostenibles», va indicar, recordant que també és la forma que té l’Executiu de conceptuar el futur del país. En la mateixa línia, va posar de manifest el gran treball que està fent la cònsol, perquè en els gairebé set anys que porta al capdavant de la corporació «ha donat el tomb a aquesta parròquia des d’una perspectiva urbanística» i va preveure que Marsol passarà a la història com «una gran cònsol de la capital», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT