PUBLICITAT

La Massana

Arinsal acull el campionat juvenil i les Skyrunning World Series

Les curses portaran més de 1.000 esportistes d’unes 25 nacionalitats durant dos caps de setmana

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Balcells, Torres, Marticella, Poulet i Ferrari, ahir durant la presentació de la competició.
D’esquerra a dreta: Balcells, Torres, Marticella, Poulet i Ferrari, ahir durant la presentació de la competició. | EL PERIÒDIC

Arinsal acollirà a finals de juliol els Youth Skyrunning World Championships i les Skyrunning World Series, unes competicions que portaran al país a més de 1.000 participants. Un total de dos caps de setmana d’skyrunning (del 22 al 24 de juliol els Youth Skyrunning World Championships i el 31 de juliol les Skyrunning World Series) en els quals es podran veure a esportistes d’elit de més de 25 nacionalitats lluitant per les primeres posicions en les tres distàncies proposades.


L’Skyrace Comapedrosa (amb 23,8 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell), l’Ultra Comapedrosa (de 50 quilòmetres i 4.500 metres de desnivell) i l’Skyrace Arinsal (18,6 quilòmetres i més de 1.400 metres de desnivell) tornaran a ser les grans protagonistes en la categoria sènior, tal com ho van fer l’any passat.


«És un esdeveniment que mostra el potencial d’Arinsal com a punt de dinamització de la parròquia i del país», va declarar el conseller d’Esports de la Massana, Kevin Poulet, mentre que el director de productes i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, remarcava que «la prova s’ha guanyat una posició a l’elit competitiva i mostra les capacitats que té el nostre territori». Tanmateix, el director tècnic de l’Skyrace Comapedrosa, Albert Balcells, va explicar que «ja hi ha 25 delegacions confirmades, juntament amb els participants del país que formaran part de les diferents proves» i, en relació amb les seves paraules, el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari, va assenyalar que «La selecció andorrana en categoria juvenil comptarà amb uns 10 o 11 corredors en una cita d’allò més important». 

 

Youth Championships

 

Vallnord–Pal Arinsal, tornarà a ser l’escenari dels Youth Skyrunning World Championships 2022, després que ja ho fos el 2017. Durant tres jornades es disputaran proves de diferents categories al sector d’Arinsal: el Quilòmetre Vertical, la Youth A (15-17 anys) amb 14 km i 810 m+, la Youth B (18-20 anys) i Sub23, amb 18 km i 1 400 m+ (21-23 anys). A més, es disputarà una prova oberta a joves de 14 a 18 anys amb el mateix recorregut que els de Youth A, que vulguin gaudir de la prova, convertint-se en un cap de setmana espectacular per l’esport de base i que obrirà el teló d’un mes de juliol increïble a la parròquia de la Massana.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT