PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es reuneix amb la consellera de la Generalitat d’Acció Exterior

Ambdues parts destaquen la cooperació en matèria de Salut i Cultura

Per El Periòdic

Un moment de la reunió bilateral.
Un moment de la reunió bilateral. | Generalitat de Catalunya

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va reunir ahir amb la consellera d’Acció Exterior i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina, a Barcelona. Aquesta visita oficial s’emmarca en el marc de relacions bilaterals de bon veïnatge entre el Principat i Catalunya, les quals s’han reprès al més alt nivell després de les trobades entre el cap de Govern, Xavier Espot, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que van començar al febrer per tal de tractar l’afer de la candidatura conjunta als Jocs Olímpics d’hivern.

Durant la trobada, Ubach i Alsina van coincidir a posar en relleu la importància de reforçar la cooperació i la coordinació existent entre les dues administracions, especialment en qüestions vinculades a la salut, la cultura i la cooperació en l’àmbit de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) per afavorir les accions a ambdues bandes de la frontera.

Així doncs, la ministra i la consellera van emfatitzar el compromís conjunt de treballar i coordinar-se en aquestes matèries per tal de poder aprendre de les pràctiques d’ambdues institucions i crear sinergies de treball, facilitant col·laboracions i intercanvis.

La delegació andorrana desplaçada a la capital catalana va ser encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors; acompanyada de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu; i del director d’Afers Bilaterals i Consulars del Ministeri d’Afers Exteriors, Andreu Jordi. Per la part catalana, Alsina va presidir la representació, completada pel secretari d’Afers Exteriors de la Generalitat, Gerard Figueres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT