PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Terceravia proposa incloure consellers generals a la CNRA

El grup parlamentari vol que els privats puguin utilitzar les bordes com a refugi guardat

Per El Periòdic

Joan Carles Camp.
Joan Carles Camp. | Terceravia

El conseller general del grup parlamentari Terceravia + Unió Laurediana + Independents Joan Carles Camp va entrar a tràmit divendres passat cinc esmenes de millora al Projecte de llei per al desenvolupament i la diversificació dels sectors ramader i agrícola. Una d’aquestes proposa incloure tres consellers generals de diferents grups parlamentaris, inclosa l’oposició, a la composició de la Comissió Nacional de Ramaderia i Agricultura (CNRA), així com estipular una periodicitat de sis mesos de les reunions ordinàries de l’organisme. «Entenem que és una llei emesa pel Consell General i aquest ha de ser-hi representat, a més creiem que la comissió ha de fer un seguiment més dinàmic de l’evolució del sector», va explicar Camp.

Una altra de les esmenes té com a objectiu permetre a les cases més petites poder destinar els habitatges d’ús unifamiliar a l’allotjament turístic del tipus borda rural o agroturisme. Seguint en aquest context, i sobre els refugis de muntanya, Terceravia ha modificat l’articulat perquè un privat que disposi de bordes d’alta muntanya les pugui explotar com a refugi guardat.

Pel que fa a la cotització de les persones que realitzen una activitat econòmica per compte propi, el grup parlamentari proposa que les persones que estan assalariades, i que, a més, tinguin una activitat per compte propi, hagin de cotitzar per la darrera de forma proporcional a les rendes obtingudes pel treball del compte propi i fins a un màxim del salari mensual mitjà fixat per la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT