PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La LEB ja té inquilins

Amb l’ascens de Granada i Girona el MoraBanc ja coneix els 17 equips amb els quals s’enfrontarà a la lliga

Per El Periòdic

El Bàsquet Girona celebra l’ascens a l’ACB després de guanyar l’Estudiantes a la Final4.
El Bàsquet Girona celebra l’ascens a l’ACB després de guanyar l’Estudiantes a la Final4. | @BasquetGirona

El MoraBanc ja coneix els 17 rivals amb els quals es veurà les cares a la LEB Or 2022-2023, una vegada materialitzats l’ascens a l’ACB del Corviran Granada i del Bàsquet Girona. Un total de 18 equips formaran la segona divisió del bàsquet espanyol, amb el MoraBanc i l’Hereda San Pablo Burgos com a novetats serioses, així com els tres equips que han ascendit des de la LEB Plata, com són el Grupo Alega Cantàbria, l’Hereda Ourense i el Bueno Arenas Albacete.


D’aquesta manera, el equips que passaran pel Poliesportiu durant aquesta pròxima temporada seran: Movistar Estudiantes, ICG Força Lleida, Zunder Palència, Unicaja Banco Oviedo, Leyma Coruña, Caceres Patrimonio de la Humanidad, UEMC Real Valladolid de Baloncesto, TAU Castelló, Acunsa Gipuzkoa, HLA Alicante, Melillla Sport Capital, CB Almansa, Juaristi ISB, Grupo Alega Cantàbria, Hereda Ourense, Bueno Arenas Albacete i Hereda San Pablo Burgos.


La competició iniciarà a la seva fase regular el pròxim dia 7 d’octubre, i finalitzarà, si no hi ha cap inconvenient (tal com va passar en període de pandèmia) el dia 19 de maig. Gairebé una setmana després començaria el play-off, del 25 de maig fins al 9 de juny, mentre que un mes abans s’hauria de disputar la Copa Princesa, entre el 10 i l’11 de febrer del 2023. Finalment, el calendari tancaria amb la Final Four per a aconseguir l’ascens a l’ACB els dies 17 i 18 de juny.

 

Rivals de renom

 

Tot i estar en un nivell molt diferent al que es pugui veure a l’ACB, la LEB Or comptarà amb equips disposats a assolir l’ascens, i els quals competiran de tut a tu amb el MoraBanc en quant a qualitat a la pista i pressupost.


En total, quatre noms es posen a sobre de la taula com els rivals a batre. El primer d’ells, l’Hereda SPB, també descendit de l’ACB, i que apostarà per fer una plantilla competitiva de cara a tornar a la màxima competició. L’altra pedra serà l’Estudiantes, un històric de l’ACB que havia fet un projecte de primer nivell, però que no ha sortit com s’esperava.


Finalment, el Força Lleida i el Zunder Palència completen aquesta llista de quatre, tots ells amb capacitat econòmica per situar-se al capdavant de la lliga i posar les coses difícils. 

 

El cas Jelínek tensa la situació de les sortides a l’inici del mercat

 

David Jelínek no vol continuar en el MoraBanc, i així ho va fer saber el jugador mitjançant un burofax. Des del club sempre s’ha defensat el respecte cap a la situació contractual de cada jugador, i han sigut precisament les formes del txec les que han molestat l’entitat tricolor.

Avui dia, els integrants que acaben contracte ho fan a partir del 30 de junys, data que és sabuda per tots els jugadors i membres de la direcció tècnica del MoraBanc. És per això que el burofax, quan falten nou dies perquè es compleixi el termini, no ha sentat gens bé a les oficines del club, i més venint d’un capità com Jelínek, a més de ser un dels grans veterans de la disciplina andorrana.

La forta vinculació de l’aler amb l’UCAM Múrcia han accelerat un procés que es preveia inevitable, desembocant en un malestar general i, fins i tot, la decisió del MoraBanc de rescindir Jelínek verbalment, a l’espera del dia 30.

PUBLICITAT
PUBLICITAT