PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COE cancel·la la candidatura de Catalunya i Aragó per als Jocs d'Hivern de 2030

L'organisme ho farà públic demà i ha obert la possibilitat perquè Catalunya en presenti una per al 2034 en solitari

Per El Periòdic

Alejandro Blanco, aquest dilluns, durant un acte del COE en el dia del refugiat.
Alejandro Blanco, aquest dilluns, durant un acte del COE en el dia del refugiat. | COE

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha renunciat definitivament a la candidatura conjunta per a organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern de 2030 en seus de Catalunya i Aragó, després de les desavinences polítiques entre els dos governs autonòmics, que no han aconseguit posar-se d'acord a l'hora de repartir-se la seu dels diferents esports. Ara, la porta estaria oberta a una nova candidatura, possiblement només catalana, per a optar a la següent cita olímpica hivernal, al 2034.

Segons han informat el diari 'Ara' i ACN, aquesta candidatura ha descarrilat de manera definitiva pels desacords entre Saragossa i Barcelona. Fonts pròximes al Govern de Madrid van assegurar que ha de ser el COE l'organisme que informe de la cancel·lació definitiva del projecte, mentre que fonts del Govern de la Generalitat van indicar, referent a això, que encara no havien estat informats de manera oficial sobre les últimes novetats sobre aquesta controvertida candidatura.

El COE ha convocat demà una roda de premsa, en la seva seu central de Madrid, per a informar de manera oficial sobre la decisió definitiva del projecte. Encara està oberta la negociació i fins demà, a les 19.00 hores quan s'ha convocat la roda de premsa tots els fronts estan oberts, sense descartar que s'hagi produït aquesta cancel·lació.

 

Primeres reaccions
 

Si bé encara no s'ha produït la confirmació oficial de la renúncia a la candidatura, les primeres reaccions polítiques han començat a produir-se. Així, Josep Rius, portaveu de Junts, ha indicat aquest dilluns que «lamentem la decisió del COE de no presentar una candidatura als Jocs, una decisió que s'ha basat més en criteris polítics que tècnics».

El portaveu de Junts ha carregat contra el "boicot permanent" del Govern d'Aragó i l'electoralisme del president Javier Lambán. «Una vegada més no ha servit que el ministre d'Esports sigui català. Espanya ens ha tornat a fallar».

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT