PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estabilitzat l'incendi de Peramola

El sinistre ha afectat unes 123 hectàrees a la zona del Roc de Rumbau

Per El Periòdic

Imatge aèria de l'incendi al Roc de Rumbau, a Peramola
Imatge aèria de l'incendi al Roc de Rumbau, a Peramola | Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat l'incendi de Peramola aquest dilluns al matí, segons ha informat el cos d'emergències i ha recollit RàdioSeu.

Segons el balanç provisional dels Agents Rurals, el sinistre ha afectat unes 123 hectàrees a la zona del Roc de Rumbau, a poca distància de la carretera C-14 i de la presa d'Oliana. D'aquestes, 111 són forestals i 11,75 són agrícoles. I del total, quasi tota l'àrea afectada (116,94 hectàrees) és dins l'Espai d'Interès Natural (EIN) de la Serra d'Aubenç i Roc de Gogul.

Un total de 42 dotacions continuen remullant la zona. Quan es va declarar el foc ahir, diumenge, els Bombers es van centrar a atacar-lo des de dalt de la cinglera per evitar que s’obrissin els flancs, especialment el dret, que dona a la vall del Segre. Cal recordar que, segons la investigació oberta pels Agents Rurals, aquest incendi s'hauria originat arran d'una avaria en una recol·lectora que treballava a les hores de més calor, concretament pels vots de les 14.30 hores. Per això, tot i agrair la tasca feta pels pagesos per evitar l'expansió del foc aquests dies, el Departament d'Interior ha demanat precaució i evitar l'ús de maquinària en els moments de més insolació i de temperatures més altes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT