PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sandra Herver es fa amb l’or en la modalitat kumite per equips

Sergi Herver i Sílvio Moreira recullen una medalla de plata a la Xavi Andorra Karate Cup 2022

Per El Periòdic

El podi sènior femení en la modalitat de kumite per equips, amb Herver al més alt (esquerra, de groc).
El podi sènior femení en la modalitat de kumite per equips, amb Herver al més alt (esquerra, de groc). | Karate Xavi Andorra

El pavelló Prat Gran d’Escaldes-Engordany va acollir l’edició inaugural de la Xavi Andorra Karate Cup 2022, un campionat organitzat pel Club Karate Fudo-Shin d’Escaldes-Engordany amb la col·laboració del comú de la parròquia. 


La competició es va disputar en les modalitats de kata individual i kumite individual i per equips, acollint aproximadament uns 200 competidors provinents de països com Andorra, Espanya, França, Portugal, Finlàndia i Panamà. En el cas d’Espanya cal destacar entitats com el Club Deportivo Open i Gimnàs Vistabella, així com el Club Karate Suhari, que va arribar al Principat des de les illes Canàries.


Del Principat van prendre lloc al campionat els tres clubs de la franquícia Karate Xavi Andorra (Club Karate Fudo Shin d’Escaldes-Engordany, Club Karate Xavi Herver d’Ordino i Club Karate Jion de la Massana), i també el Club Karate Encamp. Pel que fa als resultats tricolor el més destacat va ser l’or de Sandra Herver en la modalitat kumite per equips en la categoria reina sènior femení (+18 anys), fent equip amb la competidora finlandesa Titta Keinanen, del Gimnàs Vistabella.

 
D’altra banda, Sergi Herver es va fer amb la medalla de plata també en la modalitat de kumite per equips, en la categoria reina sènior masculí (+18 anys), fent equip amb el competidor portuguès i medallista europeu Nuno Moreira, del Club Karate Maia. Al igual que en el cas de Sandra Herver, la categoria va estar molt disputada, amb molts combats pels dos integrants.


Finalment, pel que fa als sèniors andorrans, Silvio Moreira va aconseguir la medalla de plata en la modalitat de kata individual sènior (+16 anys), cedint només en la final per un ajustat 2-1 davant del competidor canari Diego Hernández, del Gimnàs Vistabella.

 

Un medaller replet

 

El medaller andorrà va acabar replet, i és que el Karate Xavi Andorra va obtenir en aquesta competició un total de 30 metalls: 12 medalles en kata (cinc de plata i set de bronze; i 18 metalls en kumite (set d’or, quatre de plata i set de bronze). En l’entrega de trofeus va fer acte de presència el Conseller d’Esports d’Escaldes-Engordany, Josep Batalla. Davant l’èxit participatiu de la Xavi Andorra Karate Cup, l’organització ja va assegurar estar «pensant en l’edició del 2023». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT