PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cursa de la dona acull 410 corredores i acompanyants

Els beneficis es destinaran a Assandca per la lluita contra el càncer de mama

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Igualtat, Judith Pallarés, en un moment de la Cursa de la Dona.
El cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d'Igualtat, Judith Pallarés, en un moment de la Cursa de la Dona. | ADA

Un total de 410 corredores i acompanyants han participat en la desena edició de la Cursa de la Dona d’Andorra, organitzada per l’Associació de Dones d’Andorra (ADA) i la Federació d’Atletisme d’Andorra (FAA). La cursa, que s’ha reprès després de la pandèmia, ha permès visibilitzar la lluita contra el càncer de mama i recaptar fons per a aquesta causa, que seran lliurats a Assandca.

Quant a la prova de 5 km, la guanyadora ha esdevingut la corredora de la FAA Aina Cinca amb un temps de 18’20’’, seguida per Xènia Mourelo amb un temps de 18’24’’ i Katia Fernandes amb 20’01’’. La carrera curta que puntua per a la categoria U16 ha tingut com a guanyadora Anna Montito.

Segons ha assenyalat la presidenta de l’ADA, Mònica Codina, <<ens ha fet molta il·lusió reprendre la cursa, una cursa solidària per la lluita contra el càncer de mama, una malaltia que moltes dones presents han patit o estan patint, i els volem mostrar tot el nostre suport>>.

Enguany s’ha obert una nova modalitat de la mà de Júlia Perfumeria, el premi a l’home acompanyant perquè com va dir Codina, <<treballem pels drets de les dones i les polítiques d’igualtat, i sense els homes, no ho aconseguirem>>. El guanyador de la cursa de 5 km com a acompanyant ha estat Marcos Sanza, de la FAA, el qual ha fet tàndem amb Aina Cinca.

Segons el comunicat de l’ADA, ha estat un matí festiu amb molts premis al sorteig que s’ha organitzat al finalitzar la cursa. El cap de Govern, Xavier Espot, la ministra d’Igualtat, Judith Pallarés i els secretaris d’Estat de Salut, d’Igualtat i d’Esports, Helena Mas, Teresa Milà i Justo Ruiz, també han participat en la cursa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT