PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Bou torna al més alt

El pilot de Repsol Honda venç en la segona jornada del TrialGP a Sant Julià de Lòria i suma 200 victòries

Per El Periòdic

Toni Bou, amb els trofeus de vencedor i de 200 victòries, després de la segona jornada a Sant Julià de Lòria.
Toni Bou, amb els trofeus de vencedor i de 200 victòries, després de la segona jornada a Sant Julià de Lòria. | Honda Repsol Team

El pilot de trial resident Toni Bou va tornar ahir al més alt del podi en la categoria absoluta en vèncer en la que va ser la segona jornada del TrialGP a Sant Julià de Lòria (quarta cursa puntuable per al Campionat del Món). El català, a més d’obtenir la victòria, va tornar a fer història en aconseguir una fita mai vista amb anterioritat: sumar un total de 200 victòries en els Mundials de Trial (Indoor i Outdoor), amb 127 outdoor i 73 indoor.


Pel que fa a la jornada competitiva, l’actual campió va lliurar una targeta de 12 punts en la primera volta, en la qual només Jaime Busto va poder seguir-lo amb una cartolina de 15. Pitjor li van anar les coses a Adam Raga, qui en aquesta primera volta es va deixar gairebé totes les opcions de triomf en sumar 20 punts. El de TRRS havia de fer-ho molt bé en el segon acte per a intentar superar primer a Busto i després a Bou. Raga va poder finalment amb el de Vértigo, qui en la segona passada, en la qual els favorits van millorar, va sumar més punts que en l’obertura, i no sols va ser superat per Raga, sinó que també va cedir davant Jeroni Fajardo. 


Finalment, arribar a Bou va ser impossible per la resta de participants, ja que el de Piera va fer una gran volta amb sis punts de penalització, pels vuit de Raga. Aquesta és la segona victòria de Toni Bou en el Campionat del Món de TrialGP, fet que li serveix per sumar 20 punts més i arribar als 74 a la general. Raga no vol cedir més distància i se situa segon amb 63 punts, mentre que la quarta posició ahir de Busto el situa en tercera posició de la general amb 59 punts.


Respecte a la categoria femenina, la britànica, i una de les grans favorites, Emma Bristow (Sherco) va fer com Bou i va tornar a la senda del triomf després de ser superada en la primera jornada per Berta Abellán (Scorpa). Amb un total de 12 punts, la britànica va aprofitar una dolenta primera volta de la pilot de Terrassa, que va acabar amb 27 punts. La tercera va tornar a ser la francesa Naomi Monnier (GasGas) amb un total de 34 punts.


Lestang, al top20

 

Pel que fa a la participació andorrana, tant Jordi Lestang com Gaudi Vall van competir en la categoria de Trial 2. En la previa, Lestang va declarar que l’objectiu principal era fer dos top15, i no es va quedar lluny en la jornada d’ahir. El del Principat va ser 20è, només nou punts per sota del desitjat top15. 


En el cas de Vall, el jove es troba debutant en aquesta categoria, i ahir va assolir el 32è lloc, amb un total de 51 punts, en un any que espera sigui per continuar aprenent i agafant experiència. Finalment, el pilot espanyol amb llicència andorrana, Aniol Gelabert, va ser 10è en la categoria absoluta, registrant 52 punts, igual que el 9è classificat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT