PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les piscines es preparen per a la temporada amb bones sensacions

L’aquaparc no es durà a terme aquest any, perquè reobren les instal·lacions dels Serradells

Per Anna Casanova

Una imatge de la piscina exterior d’Encamp.
Una imatge de la piscina exterior d’Encamp. | Arxiu ANA

Les piscines es preparen per a una temporada d’estiu peculiar, en context de postpandèmia i amb temperatures màximes rècord. «Les sensacions són positives, sobretot per al mes de juliol», van apuntar diversos treballadors de les instal·lacions tant públiques com privades. 

A Escaldes-Engordany, la piscina Termal Muntanya, que és l’única del Principat amb aigua calenta provinent dels manantials termals, ja està oberta des del dia 10 de juny. L’horari és de 10.00 hores fins a 19.00 hores i, amb relació a les tarifes, els adults han de pagar set euros. D’altra banda, els infants d’entre 0 i 5 anys tenen l’entrada gratuïta i, els menors compresos entre els 6 i els 10 anys, han de pagar quatre euros. A més, als membres del club Piolet els hi costa tres euros. Aquest espai també ofereix una entrada reduïda, des de les 15.00 hores fins a les 19.00 hores. El preu de tarda és de quatre euros per als adults, i de dos i mig per als menors d’entre 6 i 10 anys. 

Seguint amb l’oferta privada, la piscina de l’Aldosa també està oberta al públic des del cap de setmana passat. El seu horari és de 10.00 hores fins a 19.00 hores, però en els mesos de juliol i agost tancarà a les 20.00 hores. Respecte a les quotes, la d’adults costa 12 euros i, la infantil, que recull els menors que tenen entre 3 i 12 anys, vuit euros. L’entrada inclou gaudir dels serveis de piscina i gandula, però també hi ha un restaurant per dinar o comprar un refresc. Sobre l’aforament, una de les encarregades de l’establiment, Marta Castro, va assegurar que «en temporada alta solem rebre més turistes allotjats als apartaments i venem menys entrades». L’Hotel Marco Polo de la Massana, per la seva banda, oferirà la seva piscina als residents a partir del 27 de juny. L’horari serà de 10.00 hores fins a 18.00 hores, però, per ara, només es coneix la tarifa d’adults, que seran 11 euros.

Pel que fa a les piscines públiques, la d’Encamp obre el dia 25 de juny, i aquell cap de setmana, el 25 i el 26, estarà oberta des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores. La setmana següent, del 27 de juny fins a l’1 de juliol, com encara hi haurà escoles a l’espai, l’horari variarà i obrirà de 12.00 hores fins a 20.00 hores. Tanmateix, a partir del 2 de juliol fins al 4 de setembre, les instal·lacions tornaran a obrir des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores. El preu d’accés serà de quatre euros per als infants i els adults majors de 65 anys. Les persones que no es trobin entre aquestes edats i, per tant, no tinguin entrada reduïda, pagaran set euros. Addicionalment, es preveu que hi hagi abonaments. Altrament, la piscina d’estiu dels Serradells obrirà el dia 23, coincidint amb la Festa del Poble i, per tant, l’aquaparc d’Andorra la Vella no es durà a terme enguany. A més, està previst que la piscina interior obri al setembre. 

Per acabar, a causa de l’onada de calor, Protecció Civil recomana evitar l’activitat física a les hores centrals del dia, hidratar-se amb freqüència i protegir-se del sol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT