PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El servei meteo participa en un congrés sobre les allaus

Una delegació d’experts del Canadà acudeix per trobar punts d’entesa

Per El Periòdic

Un instant de la presentació.
Un instant de la presentació. | Govern d\'Andorra

Després de no poder-se celebrar l’any passat a causa de la pandèmia del coronavirus, l’assemblea general de Serveis de Predicció d’Allaus Europeus (EAWS) es va tornar a celebrar fins ahir a Davos, Suïssa. El Servei Meteorològic d’Andorra, que forma part d’aquesta organització des dels seus inicis l’any 2017, també hi va prendre part.

Dins de l’organització estan representats tots els Estats europeus que tenen serralades on es desencadenen allaus durant el període nival. A més a més, també va assistir una delegació de predictors canadencs per trobar els màxims punts d’entesa i coincidència en la comunicació i difusió d’aquest perill natural entre els països que participaven en el congrés.

Entre altres aspectes, aquesta assemblea permet avançar en decisions que afectaran l’estructura de l’organització a nivell administratiu i legal de cara al futur. Així, s’està estudiant la possibilitat d’evolucionar l’organització cap a una associació de cooperació transfronterera a nivell europeu per tal de dotar-la de més capacitat pressupostària i d’una base legal consolidada, segons un comunicat del Govern. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT