PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

L’hora dels millors

Sant Julià de Lòria acull per 24a vegada una de les proves referents al Campionat Mundial de Trial 2022

Per El Periòdic

La foto de família dels assistents a la presentació de la prova andorrana del Campionat Mundial de Trial 2022.
La foto de família dels assistents a la presentació de la prova andorrana del Campionat Mundial de Trial 2022. | EL PERIÒDIC

Sant Julià de Lòria es vesteix de gala, una vegada més, per a acollir la que serà la segona de les sis proves de les quals consta el Campionat Mundial de Trial 2022. La cita es desenvoluparà en dues mànegues durant el cap de setmana i els aficionats podran veure als millors pilots del món competir en les categories Trial GP Homes, Trial GP Dones, Trial 2 i Trial 125. 


Una de les grans novetats d’aquesta temporada serà la presència, per primera vegada en la història de l’esport del motor, de les motos elèctriques, les quals estaran permeses a totes les classes i, per tant, evolucionaran al mateix nivell que les mecàniques amb motor tèrmic de dos i quatre temps (en edicions passades les motos elèctriques s’havien limitat a una categoria pròpia, la de Trial E).


Durant la presentació del Gran Premi d’Andorra, que va tenir lloc ahir al matí al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, van estar presents algunes de les cares més destacades d’aquesta cita, i qui no s’ho perdrà serà el multicampió del món, Toni Bou, que competeix a casa i al qual, segons ell mateix, no se li dona «massa bé» la prova andorrana. «Hem entrenat per minimitzar els errors, però les vuit zones de riu segur que em penalitzen», va preveure el pilot de Piera, que va arrencar amb un primer i un segon lloc fa una setmana a l’Hospitalet de l’Infant.


D’altra banda, enguany el Principat tindrà dos pilots a Trial 2, que seran Jordi Lestang, que ja coneix la categoria, i Gaudi Vall, que aquesta temporada competeix com a debutant. «És un any per passar-m’ho bé i aprendre», va comentar Vall, mentre que Lestang va més enllà i buscarà un top15 en les dues jornades.
Un altre pilot en el qual es posarà el focus és en l’espanyol Aniol Gelabert, qui compta amb la particularitat de competir amb llicència andorrana. «Veig el país com casa meva», va dir el jove, mentre afegia que no descarta, en un futur això sí, formar part del combinat tricolor en competicions internacionals.


Finalment, en la presentació també van prendre part un dels mites en actiu dins del món del trial en categoria femenina, la britànica Emma Bristow, la qual arriba al Principat «amb bones sensacions» i assegurant que aquesta jornada al país «és una de les més competitives i interessants» de tot el calendari; i també l’últim campió del món de Trial E i que enguany es troba competint de tu a tu amb els motors de combustible, Gael Chatagno, el qual va afirmar que les mecàniques elèctriques «poden estar llestes per a lluitar pels campionats de Trial 2 i Trial GP en cosa de dos o tres anys». 

 

Les cares

 

  • Toni Bou: El campió buscarà les dues primeres posicions en les dues jornades.
  • Emma Bristow: La britànica arriba «amb bones sensacions» i vol assegurar el podi.
  • Jordi Lestang: L’andorrà coneix la categoria i es planta amb l’objectiu d’entrar al top15.
  • Gaudi Vall: En el seu debut a la categoria de Trial 2 el tricolor seguirà agafant exepriència.
  • Aniol Gelabert: L’espanyol competirà amb llicència andorrana i vol fer-se un lloc a dalt.
  • Gael Chatagno: Amb una moto elèctrica, el francès es troba lluitant amb els capdavanters.
PUBLICITAT
PUBLICITAT