PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La festa de cloenda del consell d’infants acull 200 escolars

Marsol vol el multifuncional al Comunal i lamenta la «unilateralitat» d’Escaldes en la vall del Madriu

Per El Periòdic

Un moment de la cloenda del consell d’infants d’Andorra la Vella.
Un moment de la cloenda del consell d’infants d’Andorra la Vella. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

L’estadi comunal Joan Samarra i Vila va acollir ahir la celebració de la festa de cloenda del consell d’infants d’Andorra la Vella amb la participació d’aproximadament 200 escolars de cinquè curs dels tres sistemes educatius de la parròquia. Tal com va manifestar la cònsol major, Conxita Marsol, «és el premi per l’esforç que han fet els infants proposant i treballant iniciatives al llarg de tot el curs». «Ara els toca gaudir i aquesta mena d’activitats agraden molt perquè cadascú troba el seu espai, sigui jugant a futbol, saltant, ballant, fent treballs manuals o fent ús dels inflables, que són espectaculars», va indicar.

La mandatària també va apuntar que la instal·lació de les activitats a l’estadi comunal s’aprofitaran per a la celebració de la festa de final de curs de les escoles esportives de la capital, per la qual cosa «es podria dir que són sostenibles», i on participaran els infants inscrits a les 18 escoles, que suposen fins a 1.600 nens i nenes. «És una bona manera d’aprofitar i que tots els infants i joves de la parròquia i els que participen de les activitats puguin tenir un dia per ells, de disbauxa, festa i a l’aire lliure», va exposar. Per la seva banda, els alumnes de cinquè del sistema francès, van agrair la realització de les activitats i van celebrar que el Comú d’Andorra la Vella els faciliti la instal·lació per retrobar-se amb companys d’altres sistemes educatius i «fer pinya tots plegats».

 

Edifici multifuncional

En un altre ordre de coses, Marsol va reiterar que des del Comú d’Andorra la Vella aposten per ubicar el futur recinte multifuncional als terrenys de l’estadi comunal Joan Samarra i Vila, exposant que tan sols falta que el Govern acabi de prendre la decisió i es puguin iniciar les converses per saber com fer-ho. «Aquí, aquí, estem pràcticament on va el multifuncional», va asseverar. D’aquesta manera, va exposar que la voluntat de la corporació seria fer coincidir les obres del recinte multifuncional amb la reforma prevista a l’estadi comunal, la qual «estem frenant perquè no volem perjudicar l’opció d’ubicar la nova instal·lació».

La cònsol va admetre que, tot i que ella es refermava com una gran defensora de la possibilitat de construir la infraestructura a l’antiga plaça de Braus, avui dia «reconec, al veure la carpa del Cirque du Soleil, que hem encertat descartant-la perquè el multifuncional suposaria un edifici encara més important i quedaria massa forçat en aquella zona i a l’estadi respirarà molt més, és a prop del centre de la ciutat i són uns terrenys que acabaran sent propietat del comú», per la qual cosa considera que podria funcionar.

En relació amb la celebració dels Jocs dels Petits Estats el 2025, Marsol va reconèixer que es tracta d’una obra que no es podrà fer en un període curt de temps i que suposarà prop de dos anys i mig, motiu pel qual «com més tardem a decidir-nos i tirar-ho endavant, més dificultats hi haurà perquè pugui estar enllestit pels Jocs del 2025». Tanmateix, va indicar que es poden trobar diverses opcions per no posar en joc la competició, entre les quals va apuntar la possibilitat que es poguessin començar les obres un cop hagi finalitzat l’esdeveniment. «Hi ha moltes opcions, però per nosaltres l’important és no condicionar amb la nostra obra la possibilitat que el multifuncional vagi en aquest espai, que entenem que és molt idoni i podria acollir ambdues instal·lacions», va manifestar.

D’altra banda, la mandatària també va exposar que la piscina exterior dels Serradells s’obrirà al públic la setmana que ve en el marc de la celebració de la festa del poble de la parròquia d’Andorra la Vella amb l’entrada gratuïta i diverses activitats per a tota la població. Tanmateix, va assenyalar que la instal·lació encara no ha estat reformada per manca de temps i que els treballs de millora es duran a terme quan finalitzi la temporada. «Igualment, s’ha arreglat perquè estigui en condicions i dintre de la norma, però l’important és que tots els ciutadans puguin gaudir d’una piscina a l’aire lliure, sobretot amb l’estiu que sembla que ens espera», va apuntar. En referència a la piscina interior, va afirmar que els treballs avancen a bon ritme i, si no hi ha cap imprevist, es finalitzaran els treballs el 30 de juliol, d’acord amb el previst.

 

Vall del Madriu

Finalment, i qüestionada sobre la prohibició d’accés rodat a la zona d’administració única de la vall del Madriu-Perafita-Claror d’Escaldes-Engordany, Marsol va lamentar la «unilateralitat» de la corporació veïna i va reiterar que l’ordinació que, en un inici, havia estat aprovada pels quatre comuns que formen part de la comissió de gestió de la vall, ja contemplava la prohibició. «Qui no va permetre l’aprovació ara pren una mesura unilateral», va etzibar. En aquesta línia, va asseverar que, tot i que Escaldes té la competència legal per fer-ho, «a mi no m’agraden aquestes maneres d’actuar», ja que «hi havia la voluntat clara dels quatre comuns de fer-ho tots junts». «Escaldes s’ha avançat en prendre aquesta decisió i crec que això afecta aquest esperit de col·laboració i unitat», va ressaltar.

La cònsol també va considerar que aquesta mena d’actuacions li preocupen perquè provoquen un «trencament» i posen en joc el futur de les col·laboracions en el si de la vall del Madriu. «Ho lamento perquè és una vall que es gestiona entre tots, és cert que Escaldes té la competència per fer-ho a la zona d’administració única, però em sap greu perquè això pot complicar molt el tema de la vall del Madriu», va insistir, tot afegint que «és trist no haver-ho pogut fer de manera conjunta, tal com estava previst». A més, va recordar que en un primer moment el comú d’Escaldes-Engordany va «dir que sí, després que no, va bloquejar l’ordinació i ara pren decisions de manera unilateral. Els fets són tossuts i les imatges clares».

En referència als possibles pròxims passos per part de l’administració comunal de la capital, va avançar que miraran quina afectació tenen a la seva zona de la vall del Madriu i «prendrem les mesures que tinguem de prendre», posant en relleu que Andorra la Vella mai ha posat problemes a limitació d’accés rodat al territori. Respecte a l’informe tramès per part del Comú d’Escaldes-Engordany a les corporacions de la capital, Sant Julià de Lòria i Encamp per tirar endavant el reglament de la vall del Madriu, la mandatària va comentar que «no són les maneres de fer», destacant que no són la resta de corporacions les que estan bloquejant l’aprovació de l’ordinació, «el bloqueig ha vingut per part d’Escaldes i em sap greu».

Per acabar, Marsol va demanar «prudència» als conductors que circulin per la parròquia, després dels dos accidents seguits en els últims dos dies a l’avinguda de Santa Coloma, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT