PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Nacional crema

El rugbi es mostra «emprenyat» amb la situació de l’estadi i l’FC Andorra i es reunirà dilluns amb el Govern

Per El Periòdic

Un partit internacional de la selecció de rugbi, aquesta temporada a l’Estadi Nacional.
Un partit internacional de la selecció de rugbi, aquesta temporada a l’Estadi Nacional. | FAR

El rugbi es planta. El tema de l’Estadi Nacional en relació amb l’FC Andorra ha arribat a un punt on tant des del VPC com des de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) han dit prou. Les informacions s’han anat succeint i des de la federació es va afirmar ser els únics amb els quals encara no s’ha parlat. Tanmateix, amb la FAR i el VPC units per crear Rugbi Andorra (que serà el nom conjunt de l’organització que defensarà els interessos del rugbi andorrà), es reuniran amb el Govern el pròxim dilluns a la tarda per tractar directament el futur de l’esport a les instal·lacions d’Andorra la Vella.


«Que jo sàpiga, el nom de l’estadi continua sent Estadi Nacional, no Estadi Gerard Piqué», va declarar l’expresident de la FAR i actual membre de la junta directiva, David Ferré. A títol personal, Ferré va afirmar que els partits de la selecció s’haurien de jugar al Nacional, i és que «seria una vergonya per al nostre país tenir un Estadi Nacional i que els partits de seleccions haguessin de fer-se a fora», mentre afegia que «si no estan contents [l’FC Andorra] que se’n vagin a jugar a qualsevol altre lloc».


El dirigent, d’altra banda, també va explicar que el cas del VPC podria ser diferent, i que «s’hauria de buscar una solució per continuar desenvolupant el projecte tan maco que s’està creant, però per a fer això es necessiten unes infraestructures com Déu mana», per acabar dient que el Govern «hauria de començar a pensar que no només existeix el futbol i el bàsquet a aquest país».


Malestar entre els aficionats/Més enllà dels dirigents i jugadors que formen el món del rugbi a Andorra, Ferré va comentar que «hi ha molta gent emprenyada amb aquesta situació, persones que fa molt temps que estan lligats a aquest esport, patrocinadors, empresaris... I crec que s’hauria d’anar amb pinces amb aquest tema».


L’expresident va anar més enllà, afirmant que «més d’un estaria disposat a manifestar-se, i jo el primer, ja que estem parlant d’una falta de respecte a nivell nacional, no només pel rugbi, sinó també per a tots els esports col·lectius del país». Ferré va apel·lar al caràcter privat que envolta l’FC Andorra, mentre que hi ha d’altres clubs «que representen un país, que penso que és prou més important».


Finalment, el directiu va acabar llençant un missatge a les institucions implicades perquè «es mullin» en aquest tema i veu com «incomprensible» el fet que el desenllaç d’aquest conflicte acabés amb el rugbi al complet fora de les instal·lacions de l’Estadi Nacional. 

 

Presentat el II Torneig Internacional de Rugbi a 7 al país

 

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) va presentar ahir el que serà el II Torneig Internacional de Rugbi a 7 al país. Durant aquest cap de setmana, des del dissabte fins al diumenge (tot el dia) se succeiran els partits de rugbi a l’Estadi Nacional, tant en la disciplina masculina com en la femenina. Un total d’11 equips masculins i 7 femenins es donaran cita a Andorra la Vella per fer-se amb la corona de campions i obtenir, a banda, un dels premis en metàl·lic (2.000 euros per al primer, 1.000 per al segon i 350 per al tercer en homes, i la meitat en la categoria femenina en ser també la meitat de participants).

Tot i comptabilitzar fins a cinc equips que no han pogut viatjar al Principat a causa de la covid-19, el torneig gaudia d’una bona llista d’espera, «fet que reforça la qualitat i el nivell que portem aquest any», va explicar Ferré. La competició servirà, tal com es va afirmar des de la FAR, per preparar els Jocs dels Petits Estats a Andorra el 2025 i també els de Malta i Mònaco.

PUBLICITAT
PUBLICITAT