PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella reforma l’entrada de la vall d’Enclar per atreure el turisme

La corporació ha creat una guia amb els 18 camins que hi ha a la parròquia

Per El Periòdic

Miquel Canturri i Gerard Menardia a l’entrada de la vall d’Enclar.
Miquel Canturri i Gerard Menardia a l’entrada de la vall d’Enclar. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Andorra la Vella ha arreglat els camins de muntanya i ha embellit l’accés a la vall d’Enclar per potenciar el turisme de natura, amb una àmplia oferta adreçada a aquelles persones que volen «caminar, anar a la muntanya i buscar experiències de natura», va indicar el conseller de Cultura i de Promoció Turística, Miquel Canturri durant la presentació dels itineraris i activitats d’estiu. Aquests se celebraran entre el 6 de juliol i el 4 de setembre, i els ciutadans podran escollir entre 11 visites diferents.

Pel que fa a les millores del camí, el conseller d’Aparcaments i de Patrimoni natural, Gerard Menardia, va informar que s’ha embellit l’entrada a la vall d’Enclar perquè es trobava en molt mal estat. «Antigament, hi havia un accés amb una taula de pícnic», i ara «hem tapat la zona industrial i hem posat un caminet amb terra compactada perquè es preservi més la zona enjardinada i verda dels voltants», va apuntar. A més, en un futur, el comú també instal·larà un punt d’aigua i taules de berenar. D’aquesta manera, amb les millores, es posa en valor la vall d’Enclar amb el camí de les Marrades, que dona accés fins al campanar de Sant Vicenç d’Enclar i també amb el camí de la Llisanda. En tots dos, s’han fet diverses actuacions. Concretament, al de la Llisanda s’ha instal·lat cadenes, escales i una nova senyalització. Amb aquestes reformes, tal com va explicar el conseller, s’estableix una ruta circular que permet visitar la zona. 

En aquesta línia, la corporació ha creat una guia amb els 18 camins que hi ha arreu de la parròquia. Precisament, a banda d’aquestes rutes, es tornarà a oferir el ioga a la natura a la zona del bosc Negre, així com altres itineraris guiats a l’obaga de la capital. D’altra banda, durant aquest estiu hi haurà ¡ la visita teatralitzada de la Santa, el Rusc i el Comte a Santa Coloma, i als voltants de Casa de la Vall es durà a terme la sortida Antoni Fiter i Rossell espera una visita. Com a novetat, Veïnes del barri antic, és una nova excursió en la qual tres veïnes dels anys 70 expliquen la història de l’Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT