PUBLICITAT

Barcelona

Isidre Bartumeu presenta la seva tesi a la Universitat de Barcelona

El tribunal valora la feina documental i «perfeccionista» que ha fet el notari andorrà

Per Natàlia Mena

El notari Isidre Bartumeu, ahir en la presentació de la seva tesi.
El notari Isidre Bartumeu, ahir en la presentació de la seva tesi. | N.M.

L’Aula Magna de la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona va acollir ahir a la tarda l’acte acadèmic de lectura i defensa de la tesi doctoral titulada Els coprínceps en el desenvolupament institucional del Principat d’Andorra, des del senyoriu feudal fins l’estat sobirà, de dret, democràtic i social, a càrrec d’Isidre Bartomeu.

Bartumeu fa 22 anys que exerceix com a notari al Principat d’Andorra i ha estat professor impartint classes de dret públic i privat a la Universitat del país. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, on ha cursat els estudis de Doctorat en Dret Constitucional i Ciència Política, entre els anys 1994 i 1998 va ser secretari general del Tribunal Constitucional. 

Bartumeu va destacar com a idea motivadora del treball que analitzar la singularitat andorrana obliga a fer una retrospectiva històrica per entendre la seva sobirania nacional. L’exposició va estar estructurada en quatre parts ben definides.

El tribunal va valorar molt positivament la feina realitzada pel doctorant remarcant la vàlua històrica que té el document i com de minuciós i perfeccionista ha estat en la tasca de recerca, investigació i documentació enorme que mostra en els seus 302 folis i 1.191 notes a peu de pàgina. La passió que desprén el treball denota que l autor és un enamorat del territori i fa un tribut aquesta terra.
 

Ampli suport / Entre els assistents hi havia moltes personalitats de la política andorrana com el cap de Govern, Xavier Espot; l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives; la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, el ministre de Turisme, Jordi Torres; diferents consellers generals com Carles Enseñat, Carles Naudi, Pere López o Ferran Costa; el recent escollit cap de llista del Liberals, Josep Maria Cabanes, així com diverses autoritats destacades de la societat civil com Candit Naudi, Josep Areny o Montse Cardelús, entre altres. 

És evident que una part molt representativa d’Andorra va voler donar suport i acompanyar en aquest moment tan especial la figura d’Isidre Bartomeu, gran i profund coneixedor de l’evolució històrica, política i social del país, des de l’època feudal fins l’Estat sobirà actual. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT