PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes farà una pujada al país després de 30 anys

L’andorrà estarà en la sortida de La Pujada Arinsal al volant del BMW 528

Per El Periòdic

Vinyes amb el BMW 528 en una imatge d’arxiu.
Vinyes amb el BMW 528 en una imatge d’arxiu. | FotoEsport

Joan Vinyes tornarà a compatir en la Pujada Arinsal. Des de la Pujada a Fontaneda de l’any 1994, que va disputar al volant del BMW 528, les condicions dels calendaris competitius van suposar el fet que l’agenda de Vinyes estigués sempre al complet quan es disputava una «pujada en costa» a Andorra i, per tant, fos del tot impossible que pogués participar.


El pilot andorrà ha hagut d’esperar aproximadament 30 anys per a poder aconseguir un objectiu que li feia «molta il·lusió» per diversos motius. Sens dubte, el més important, segons va declarar el pilot, és poder participar en l’única pujada que es disputa actualment a Andorra, i en la qual es recorda al seu pare, Joan Vinyes Casanovas, un dels pioners en l’època daurada de l’automobilisme andorrà.


Cal recordar que Vinyes, es va iniciar en el món del motor en aquesta disciplina i que, a més de títols nacionals espanyols i regionals de Catalunya, va ser campió d’Europa de Grup N (1991) i subcampió d’Europa en dues ocasions (1993 i 1994). En el seu palmarès hi ha triomfs de nivell internacional tan rellevants com en la Pujada la Fito i en dues ocasions la Course de Côte del Mont Dore.


«Inicialment, no m’ho podia creure que el cap de setmana d’Arinsal el tingués lliure. Seran tres caps de setmana consecutius i al volant de tres mecàniques i tres especialitats diferents (Polònia, Andorra i Països Baixos). Tot un repte, però molt feliç de poder-lo afrontar», va declarar el pilot andorrà, que no està del tot convençut que el BMW 528 aguanti les set pujades del programa, 

PUBLICITAT
PUBLICITAT