PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’home que volien

El MoraBanc presenta Natxo Lezkano com a nou entrenador i pedra angular d’un projecte per a ascendir

Per El Periòdic

Lezkano durant la seva presentació.
Lezkano durant la seva presentació. | EL PERIÒDIC

El MoraBanc ja té la seva pedra angular d’aquest nou projecte enfocat a garantir un nou ascens a l’ACB la temporada vinent. El club va presentar ahir de manera oficial Natxo Lezkano com a nou integrant de la banqueta tricolor i, en paraules tant del president de l’entitat, Gorka Aixàs, com del general manager, Francesc Solana, «era l’home que volíem, i no només l’hem escollit nosaltres, sinó que ell també ens ha escollit».


Arriba al Principat un altre tècnic basc, seguint els passos d’Ibon Navarro, i als seus 49 anys Lezkano compta amb una àmplia experiència a LEB Or. L’entrenador aterra després d’haver dirigit l’Oviedo les tres darreres temporades a la mateixa divisió i, anteriorment, la temporada 2017-2018 va ser campió de la segona categoria amb el Breogán, aconseguint l’ascens a l’ACB. A més a més, va tenir el seu debut al bàsquet professional com a ajudant al Baskonia, al costat de tècnics com Maljkovic, Pedro Martínez o Perasovic.

 


Durant l’acte de presentació, que va tenir lloc ahir, Solana va declarar que Lezkano «era el candidat ideal. Coneix a la perfecció la LEB Or i compta amb experiència i ambició». Per la seva part, Aixàs va destacar les paraules del general manager, afegint que, una vegada «superada l’última etapa del club i sabent d’on venim, tenim ganes de tornar a començar, de reconstruir, i avui [ahir] és el primer dia d’un futur d’allò més prometedor». El president vol que el MoraBanc «torni a demostrar que pot ser un dels millors equips de la LEB i amb la presentació de Natxo [Lezkano] dipositem els nostres desitjos i ambicions de cara a aquesta pròxima temporada».


Finalment, va ser el torn per a la persona que dirigirà l’equip a la banqueta del Poliesportiu. Lezkano va assenyalar que «el MoraBanc és un club sòlid i una de les destinacions més atractives en el bàsquet en què ens movem», mentre afegia que «compta amb molt de suport, amb un país al darrere, i sempre ha demostrat tenir un projecte esportiu a l’esquena per poder aconseguir els objectius que es marquin». La consolidació del conjunt tricolor a l’ACB dels últims anys ha ajudat al de Portugalete a prendre la decisió final de sumar-se al vaixell andorrà, i serà a partir d’aquest punt i de la data en la qual finalitzin els play-offs d’ascens a l’ACB quan els despatxos del Principat començaran a moure’s per confeccionar la nova plantilla.

 

Fitxatges i sortides

 

El que va quedar clar durant la presentació de Lezkano és que serà molt complicat veure les mateixes cares que l’any passat sobre el parquet del Poliesportiu d’Andorra. El club va manifestar fa algunes setmanes la intenció de retenir cinc jugadors: Hannah, Paulí, Tunde, Llovet i Jelínek. D’aquests noms, únicament Llovet ha manifestat el seu desig de continuar, mentre que Jelínek ja tindria una oferta ferma d’un club ACB i la resta tindrien peu i mig fora del país. 


Tot sembla encaminat al fet que el vestidor rebrà una rentada de cara al 100% i, seguint amb els desitjos de Lezkano, s’apostarà per jugadors que coneguin la categoria. «La LEB Or és completament diferent de l’ACB, i els jugadors amb pedigree no solen adaptar-se massa bé», va explicar Lezkano. L’entrenador vol comptar amb integrants que siguin capaços de deixar «l’ego de banda, baixar al fang i lluitar contra els jugadors que ja tenen experiència en la categoria», tot i que, segons va dir Solana, «tenim jugadors amb contracte i haurem d’esperar les dates que es marquin per a determinar». La bona notícia és que aquells que marxin amb contracte hauran de deixar diners a les arques del club. 

 

El perfil

 

Un expert de la LEB amb ganes d’ascendir

 

Natxo Lezkano sap el que és lluitar a la LEB Or. Ja va aconseguir l’ascens en una ocasió, però no li van permetre continuar en un projecte ACB com a líder a la banqueta. Ara, amb un contracte fins al 2024, i tal com va declarar Gorka Aixàs, el MoraBanc «comptarà amb l’entrenador si es veuen complerts tots els objectius establerts durant la temporada». És a dir, un nou ascens a l’ACB permetria Lezkano continuar com a tricolor i, per fer-ho, es buscarà mostrar «un joc directe, ràpid i atractiu», que tindrà una base clara: la defensa.

«Ningun equip ha pogut ascendir a l’ACB sent únicament bo en defensa o únicament bo en atac, es necessita aquest equilibri, però és cert que una bona defensa et permet tenir més possibilitats». Tot i assegurar que «físicament i tècnica la gran majoria dels jugadors de la passada temporada podrien estar a la LEB», Lezkano no es va mullar a l’hora de defensar-ne cap, deixant clar que la confecció de la plantilla sortirà, gairebé al 100%, de cares conegudes a la LEB Or.

 

Les decles

 

Gorka Aixàs - President del MoraBanc

«Tenim ganes de tornar a començar, de reconstruir, i avui [ahir] és el primer dia d’un futur d’allò més prometedor»

 

Francesc Solana - General manager del MoraBanc

«[Lezkano] era el candidat ideal. Coneix a la perfecció la LEB Or i compta amb experiència i ambició»

 

Natxo Lezkano - Entrenador del MoraBanc

«El MoraBanc és un club sòlid i una de les destinacions més atractives en el bàsquet en què ens movem»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT