PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana uneix la sostenibilitat i la gastronomia en una nova estratègia

La iniciativa es desenvoluparà durant un període de 18 mesos

Per El Periòdic

Un instant del ‘show cooking’ d’Arnau Grau i Marc Dias.
Un instant del ‘show cooking’ d’Arnau Grau i Marc Dias. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

El Comú de la Massana ha encetat una nova estratègia, la Massana, epicentre de la gastronomia sostenible, que uneix dos dels eixos de treball del comú massanenc: la sostenibilitat i la gastronomia. A més, engloba objectius ambientals, socials i econòmics alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La iniciativa va donar el tret de sortida ahir amb la presentació pública per posicionar la marca i exposar el contingut de les diferents etapes, encaminades a evolucionar cap a una gastronomia respectuosa amb els recursos naturals, econòmicament viable, que minimitzi el rebuig i prioritzi el producte local i de temporada. «Desenvoluparem l’estratègia en set etapes, durant un període de 18 mesos, en les quals a banda dels establiments de restauració també volem implicar a tota la ciutadania a través de programes formatius», va explicar el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà. Paral·lelament, va remarcar que el sector de la restauració és un actiu estratègic dins la parròquia i tindrà un paper destacat en aquest projecte, ja que més d’un terç de la despesa d’un turista es destina al menjar. Per dur a terme aquesta estratègia, el comú compta amb la consultoria de l’empresa especialitzada Win&Green.

Per la seva banda, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va recordar que la corporació va desenvolupar, fa dos anys, el pla La Massana sostenible, una iniciativa que ara s’amplia. En aquest sentit, va apuntar que «prenem el compromís de tirar endavant aquesta estratègia, basada en el potencial de la gastronomia com a motor per a contribuir a cuidar el nostre planeta».

A l’acte de presentació, els visitants van poder fer un recorregut visual del projecte. D’altra banda, la inauguració també va comptar amb un show cooking a càrrec dels cuiners Arnau Grau i Marc Dias, que van demostrar que la gastronomia sostenible és un tipus de cuina innovadora, creativa i variada, on el producte de proximitat i les receptes d’aprofitament tenen un paper cabdal.

L’exposició es podrà visitar durant els mesos de juliol i agost al vestíbul de les Fontetes, segons va informar la corporació massanenca. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT