PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Serge Bulat participarà al Festival Jambo Street Music

El seu projecte ‘Inkblot’ és una experiència sonora lúdica i creativa

Per El Periòdic

Imatge del nou resident de Faber Andorra, Serge Bulat.
Imatge del nou resident de Faber Andorra, Serge Bulat. | Govern d’Andorra

El nou resident de Faber Andorra, Serge Bulat, ja ha arribat al país per cinquè cop i participarà al Festival Jambo Street Music. L’artista moldau-nord-americà, compositor i dissenyador de so multidisciplinari ha pogut dur a terme una presentació del seu projecte Inkblot durant la seva primera setmana a la residència, en aquesta ocasió a una setantena d’estudiants de primer de batxillerat del Col·legi Sant Ermengol; i també s’ha reunit amb creadors del país per intercanviar experiències i compartir punts de treball comuns. De fet, Inkblot és la iniciativa en la qual Bulat treballarà a Andorra, una experiència sonora pensada com a prova psicològica, però ampliada pels sentits addicionals. Una de les idees principals que l’artista persegueix és la identitat i, per això, treballa fonamentalment amb sons autèntics i afegint ubicacions per a la recerca i evolució del projecte. L’objectiu no és només lúdic, sinó que pretén alimentar la ment, la creativitat i la individualitat, amb la intenció de generar un format nou i ampliat per a les pràctiques artístiques.

A més, el nou resident té acordades diverses col·laboracions i trobades per fer retorn del seu pas al Principat. Per exemple, aquest divendres durà a terme una presentació i reproducció de dos dels seus treballs. A més, fins al 28 de juny, té acordades reunions amb altres professionals del seu àmbit, la música experimental i l’enregistrament de sons autòctons i de la natura, i d’altres branques relacionades com l’antropologia o la història de la música del país, els instruments propis i les cançons populars.

Les obres més destacades de l’artista són Queuelbum, que ha rebut un premi IMA al millor àlbum electrònic; el videojoc immersiu Wurroom, creat en col·laboració amb Michael Rfdshir; i les instal·lacions audiovisuals Third World Walker

PUBLICITAT
PUBLICITAT