Els penals condemnen

Andorra perd 2-1 contra Moldàvia sent els dos gols locals des dels 11 metres i l’altre de Marcio Vieira

Vieira realitza el xut que posaria l’empat a un en el partit d’ahir entre Moldàvia i Andorra. | Xavi Miró / FAF

Andorra no va poder superar Moldàvia ahir en caure per 2-1, sent els dos gols moldaus des del punt de penal, i altre de Marcio Vieira per als del Principat. El capità es va estrenar al registre tricolor després de 115 partits amb la selecció absoluta.

El duel a l’Stadionul Zimbru de Chisinau va començar amb un ritme baix, amb tots dos equips més pendents de defensar que d’atacar. Motpan va tenir la primera, molt clara, per als moldaus, i aquest fet els va endollar al punt de crear fins a tres ocasions més en cosa de cinc minuts.

Iker Álvarez de Eulate va saber resoldre les situacions amb aturades de mèrit, fins que al minut 25 Jordi Rubio va protagonitzar una entrada molt justa, dins de l’àrea, per evitar el remat de Jardan. Aquest va caure i, quan es pensava que s’havia reprès el partit, l’àrbitre es va posar la mà a l’orella i va anar a consultar el VAR per a, finalment xiular el penal. Caimacov, des dels 11 metres, va superar el porter tricolor, tot i que l’estirada del porter groguet gairebé acaba aturant la pilota.
Moldàvia va continuar amb ganes d’ampliar el marcador, però, de nou, Iker Álvarez de Eulate ho va impedir, mentre que Andorra gaudia del seu primer avís en mans de Jordi Rubio, amb una falta directa. Marcio Vieira va tenir la més clara fins al moment gràcies a un remat de cap que va sortir fregant el pal, però només tres minuts després, el mateix Vieira va ser qui va regalar l’alegria a la banqueta tricolor.

Una centrada a l’àrea l’acomodava Cucu de cap i Vieira, sol a la frontal, picava amb cama esquerra tan ajustat que la pilota va xocar en el pal i va acabar entrant per materialitzar l’empat a u just abans del descans.

Ja en la represa, l’intercanvi de cops es va anar succeint, sense tenir un clar dominador. Els locals van arribar amb una mica més de perill, i en una d’aquestes Marc Garcia es va passar de frenada, tombant Motpan dins l’àrea perquè Moldàvia aconseguís fer el 2-1, de nou, des del punt de penal amb Nicolaescu enganyant Iker Álvarez de Eulate.

Sense temps per a més, la tricolor suma una nova derrota a la Nations League, que tornarà al setembre.

El vestidor

Koldo Álvarez de Eulate - Seleccionador nacional

«Hem de tenir més cura dintre de l’àrea»

El seleccionador nacional, Koldo Álvarez de Eulate, va valorar positivament la feina feta pels seus jugadors durant gran part del partit. No obstant això, el tècnic va ser clar en afirmar que «hem de tenir més cura dintre de l’àrea», ja que «no podem sortir amb una derrota a causa de dos penals en contra». Per a Koldo Álvarez de Eulate el partit ha seguit el guió esperat, sent clau el fet «de jugar en camp contrari, que és quan ens hem adonat que podíem fer coses». En termes generals, satisfacció en aquesta finestra, on l’equip «ha competit molt bé».