PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Purito Andorra torna a l’agost després de dos anys d’inactivitat

La cursa comptarà amb Markel Irizar com a ciclista convidat

Per El Periòdic

Un instant de la presentació de La Purito Andorra 2022, ahir.
Un instant de la presentació de La Purito Andorra 2022, ahir. | EL PERIÒDIC

La Purito Andorra torna a les seves dates habituals després d’haver-se aturat durant dos anys a causa de la pandèmia ocasionada per la Covid-19. La marxa cicloturista de més renom del Principat, i una de les més dures d’Europa, arriba enguany a la seva 6a edició i tindrà lloc entre el 7 i el 8 d’agost.


El repte del 2022 comptarà amb fins a sis ports (la Rabassa-la Peguera, el Coll de la Gallina, la Comella, la Collada de Beixalís, el Coll d’Ordino i els Cortals d’Encamp), sumant un total de 115 quilòmetres i 4.800 metres de desnivell, mentre que una de les grans novetats serà el canvi de recorregut a una cursa més llarga, però que manté la sortida des de Sant Julià de Lòria i arribada a Encamp. A més a més, l’excliclista professional basc Markel Irizar serà el convidat d’aquest any.


El gran protagonista de l’esdeveniment, l’exciclista professional i resident al Principat, Joaquim Purito Rodríguez, va declarar estar «molt content de tornar a posar en marxa La Purito després de dos anys, i tornem amb un màxim de 1.800 participants per a evitar aglomeracions». De la mateixa manera, i com a objectiu general de la cita, Purito va assenyalar que «volem que els participants continuïn captant l’essència d’Andorra en cadascun dels recorreguts». D’altra banda, el director tècnic de la cursa, Pepe Cuevas, va fer un recorregut al llarg de la història de la marxa, mentre destacava la tasca de les persones involucrades en aquesta. «S’ha d’agrair la feina de tots els voluntaris, ja que sense ells seria impossible fer tot el que proposa aquesta marxa», va dir Cuevas durant la presentació.


Per la seva part, el ministre de Turisme, Jordi Torres, va explicar que «l’objectiu principal és continuar posicionant Andorra com un punt de referència per al ciclisme internacional» i, finalment, el sotsdirector de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, va comentar que «tenim una joia del ciclisme al nostre país com és Purito, i seguirem al seu costat durant tres anys més».


El calendari

 

La festa donarà el tret de sortida el dissabte 6 d’agost amb la fira de la bicicleta i l’entrega de dorsals al Centre Cultural i de Congressos lauredià, entre les 10.00 i les 20.00 hores. Paral·lelament, Encamp acollirà de les 10.00 hores fins a les 12.00 hores una gimcana infantil que en aquesta edició substituirà la tradicional Purito Kids, que després de la pandèmia s’ha optat, finalment, per deixar-la de banda i evitar contagis. De cara al dia gran de la competició (diumenge 7 d’agost), les sortides dels tres recorreguts es faran des de l’avinguda verge de Canòlich. Concretament, la cursa 4.8 i 3.5 sortirà a les 08.00 hores, i els corredors del traçat 1.7 a partir de les 08.20 hores. 

 

Les decles

 

‘Purito’ Rodríguez - Exciclista profesional

«Volem que els participants continuïn captant l’essència d’Andorra en cadascun dels recorreguts»

 

Jordi Torres - Ministre de Turisme

«L’objectiu principal és continuar posicionant Andorra com un punt de referència per al ciclisme internacional»

 

Pepe Cuevas - Director tècnic

«S’ha d’agrair la feina de tots els voluntaris, ja que sense ells seria impossible fer tot el que proposa aquesta marxa»

 

Josep Maria Cabanes - Sotsdirector Banca País d'Andbank

«Tenim una joia del ciclisme al nostre país com és ‘Purito’, i seguirem al seu costat durant tres anys més»

PUBLICITAT
PUBLICITAT