Duel pel segon lloc

Andorra visita Moldàvia amb la intenció de sumar una nova victòria i tancar la finestra fins al setembre

Un instant de l’entrenament d’ahir de la selecció, a Moldàvia.
Un instant de l’entrenament d’ahir de la selecció, a Moldàvia. | Xavi Miró / FAF

La selecció absoluta de futbol busca a Moldàvia tancar aquesta primera finestra de la Nations League amb un bon regust. Els de Koldo Álvarez de Eulate arriben a l’Stadionul Zimbru de Chisinau després d’haver aconseguit una victòria vital davant Liechtenstein per 2-1 a l’Estadi Nacional, que suposava el fet de sumar els tres primers punts des de la creació d’aquesta nova competició UEFA.

Amb els tres punts, sumats al que es va obtenir davant la mateixa Moldàvia una jornada abans, també al Principat, els tricolor registren quatre punts, amb una victòria, un empat i una derrota, la qual cosa els situa en la tercera posició del grup 1 de la lliga D, empatats amb els moldaus. Malauradament, la diferència de gols continua situant els avui locals per sobre dels andorrans, i una victòria suposaria col·locar-se per sota de Letònia i tancar de la millor manera possible la finestra internacional, que tornarà al setembre.

La victòria contra Liechtenstein continua en la ment, sobretot dels aficionats, però no tant en el vestidor tricolor, tal com va afirmar el capità Marc Pujol. Per al jugador, «el fet d’arrossegar una dinàmica positiva pot fer que puguem suplir el cansament amb il·lusió i confiança», però els darrers tres punts «no ens ajudaran en res en aquest duel, ja que es tracta d’un rival diferent, un estadi diferent i una situació que no tindrà res a veure amb l’anada, on Moldàvia va estar molt condicionada per la targeta vermella a la mitja part».

Per al seleccionador nacional, els moldaus són un equip «amb perill en totes les seves línies, amb jugadors diferencials». Tant Pujol com Koldo Álvarez de Eulate van tenir clar que s’esperen un partit dur, llarg, i on l’equip que més coses faci bé al llarg dels 90 minuts serà els que s’endurà la victòria.

Aquesta serà el quart partit del combinat nacional en gairebé 10 dies, un fet inusual en les finestres UEFA, però que així ho ha establert el calendari internacional. No obstant això, per al capità no suposa un factor a tenir en compte, ja que «és un fet que no sols ens afecta a nosaltres, sinó també a la resta de seleccions». D’igual manera, el tècnic tricolor va assenyalar que «hem d’intentar arribar de la millor manera al partit i intentar competir des del primer minut fins a l’últim, sense excuses».

Moldàvia va caure a casa el passat divendres davant Letònia per 2-4, i és aquest fet, sumat al caliu de l’afició i les ganes de refer-se el que més preocupa a Koldo Álvarez de Eulate, que espera «la millor Moldàvia». Com a novetat, Íker Álvarez de Eulate es va incorporar ahir a la delegació.

Les decles

Koldo Álvarez de Eulate - Seleccionador nacional

«Hem d’intentar arribar de la millor manera al partit i intentar competir des del primer minut fins a l’últim, sense excuses»