PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alimentació i carburants enfilen la inflació fins al 6,6%

Aquest fet suposa un augment de 0,7 punts respecte a l’IPC de l’abril

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’un supermercat.
Imatge d’arxiu d’un supermercat. | Arxiu ANA

L’evolució de l’IPC continua mantenint un comportament alcista a causa dels efectes de la pandèmia del coronavirus i les conseqüències del conflicte entre Ucraïna i Rússia. Així es desprèn de la nota publicada ahir pel Departament d’Estadística, en la qual s’indica que la inflació al mes de maig s’ha situat al 6,6%, el que suposa un increment de 0,7 punts respecte a l’IPC de l’abril. Quant a la inflació subjacent, es troba al 2,9%, tres punts i set dècimes per sota de les dades registrades al mateix mes de l’any anterior. 

El creixement de la inflació ve donat principalment per un augment en el preu de l’alimentació i dels carburants. D’aquesta manera, els productes frescos passen del 9,8% el mes passat, al +0,8%, i cal remarcar que la fruita fresca augmenta més que el mateix mes de 2021. Paral·lelament, els productes petroliers han passat del 51,9% al 54,9%. També cal destacar l’increment dels accessoris i recanvis pels vehicles, que han crescut més que el mateix mes de l’any anterior. 

Per acabar, i amb relació a l’habitatge, hi ha hagut un increment de dues dècimes en la inflació, situant-se al +6,5%, a causa d’un augment del preu de l’habitatge de lloguer. En aquesta línia, però en menor mesura, hi ha hagut una influència positiva pel que fa a l’increment del fuel domèstic i també del gas. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT