PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Destinen 10.000 euros a restaurar el molí del Guillem

El comú destaca que la infraestructura ja torna a fer farina

Per El Periòdic

La inauguració dels treballs de restauració.
La inauguració dels treballs de restauració. | ANA / L. G.

El comú d’Encamp va inaugurar ahir la restauració i rehabilitació del molí del Guillem, la qual ha tingut un cost de 10.000 euros per la corporació i s’ha dut a terme durant un període de tres mesos. Ho van manifestar la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i el tècnic de museus d’Encamp, Robert Lizarte, qui va posar en relleu que en el procés de restauració s’ha tingut en compte la història de l’edifici, tot respectant, en la mesura del possible, el seu estat original. «S’ha reparat el banc on reposa el rodet del molí que estava podrit i s’ha repassat tota la fusta de l’interior. També s’ha respectat les parets de fang tradicional i s’ha col·locat una il·luminació adient», va exposar.

En aquest sentit, Lizarte va destacar que la infraestructura ja torna a fer farina, tot recordant que no en feia des d’aproximadament els anys noranta. El tècnic també va comentar que, tot i que la instal·lació tradicional data del segle XVI, a mitjans del segle XVIII hi va haver unes inundacions i esllavissades que van afectar el molí i la família Guillem, «en lloc de tirar-lo a terra i fer-lo de nou, el va aixecar per evitar riscos».

Des del comú encampadà, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni cultural i històric de la parròquia, inclourà la visita del molí del Guillem a les rutes turístiques que s’organitzen al llarg de la temporada d’estiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT