PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les esglésies romàniques tornen a obrir aquest estiu

S’amplia l’horari dels museus durant els mesos de juliol i agost

Per El Periòdic

El campanar de Santa Coloma.
El campanar de Santa Coloma. | ANA

Durant els mesos de juliol i agost, les principals esglésies romàniques del país tornen a obrir les portes per a ciutadans i turistes, per mostrar el ric patrimoni conservat vinculat a l’art romànic i altres manifestacions artístiques.

El conjunt històric de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Climent de Pal, Sant Serni de Nagol i Sant Miquel d’Engolasters es podran visitar de l’1 de juliol al 31 d’agost, de dimarts a dissabte de les 10.00 a les 14.00 hores i de les 15.00 a les 18.00 hores, i els diumenges de les 10.00 a les 14.00 hores, amb servei de guies culturals, sense reserva prèvia i amb entrada gratuïta.

En el cas de l’església de Santa Coloma, es podrà visitar a través de l’Espai Columba, que a més de conservar les pintures romàniques de Santa Coloma permet descobrir-ne l’esplendor a partir d’un videomapatge que es pot veure a l’església. Sant Joan de Caselles estarà oberta de juny a octubre, de dilluns a diumenge de les 10.00 a les 13.00 hores i de les 16.00 a les 19.00 hores. La clau estarà disponible a la casa de colònies d’AINA. Els visitants atrets per l’art romànic podran gaudir dels principals testimonis de l’arquitectura aixecada entre els segles XI i XII.

A més de disposar d’un ampli ventall d’esglésies romàniques visitables, els mesos d’estiu també poden ser l’ocasió per visitar i redescobrir els museus gestionats pel Govern, així que de l’1 de juliol al 31 d’agost la Casa d’Areny-Plandolit, el Museu Postal d’Andorra, la Farga Rossell, la Casa Rull, la Casa de la Vall, el Museu Nacional de l’Automòbil i l’Espai Columba estaran oberts fins a les 19.00 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT