PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern permet ampliar la captura de muflons i cabriols

L’objectiu és reduir la població i els danys a les activitats agrícoles

Per El Periòdic

Un instant de la reunió de la Comissió de Seguiment de la Caça.
Un instant de la reunió de la Comissió de Seguiment de la Caça. | SFGA/JAViladot

El Govern augmentarà els plans de caça de muflons i cabriols en terreny cinegètic comú, i del mufló en el vedat de caça d’Enclar i en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany, després que la Comissió de Seguiment de la Caça es reunís el dijous passat per consensuar els plans de caça de 2022-2023. D’aquesta manera, la comissió va decidir, arran de la constatació de l’augment de la població d’aquestes espècies, incrementar els plans de caça amb l’objectiu de reduir la població i així limitar els danys a activitats agrícoles i ramaderes.

D’una banda, a Setúria-Comapedrosa es podran caçar fins a 180 femelles o corders de l’any i 30 mascles; i al Madriu es podran capturar 40 femelles o corders de l’any i 15 mascles. En el moment que s’assoleixin les captures en un dels sectors, es comunicarà als caçadors la finalització del pla de caça en aquella zona i podran continuar efectuant les captures en l’altre sector. 

En aquesta línia, es destinaran un màxim de vuit captures agrupades, quatre femelles i quatre mascles, a caçadors estrangers no residents. La resta de les captures del pla de caça es destinen a andorrans i residents: 41 captures conjuntes de femella i mascle, i 175 captures de femella. Quant al pla de caça del mufló en terreny cinegètic comú, excepte els sectors Setúria-Comapedrosa i Madriu, s’autoritzen 150 captures: 120 femelles en el període hàbil de caça d’hivern i 30 captures de mascles en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu. Es consignaran un màxim de 15 captures a caçadors estrangers no residents. Pel que fa al mufló en el vedat temporal d’Escaldes-Engordany i al mufló en el vedat de caça d’Enclar, s’ha aprovat un pla de caça de quatre muflons, dos femelles i dos mascles, i un pla de caça de quatre mascles respectivament, en caça acompanyada i per andorrans i residents. 

Finalment, el pla de caça del cabirol en terreny cinegètic comú autoritza 150 captures de femella en el període hàbil de caça d’hivern i 100 captures de mascle en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu establerts. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT