PUBLICITAT

El PLA fixa el 16 de febrer com a data pel congrés

  • Pujal confirma la decisió final de no dissoldre el partit
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reunió de l'executiva del PLA del passat 12 de gener. Foto: TONY LARA

el president del Partit Liberal d'Andorra (PLA), Enric Pujal, va afirmar ahir que la data per al congrés del partit va quedar fixada per al pròxim dimecres 16 de febrer, després que l'executiva així ho decidís en la reunió mantinguda a la seu de Babot Camp aquest dijous a la nit. Aquesta cita haurà de servir, segons Pujal, per avançar en matèria de noms, de manera prioritària en els que hauran de prendre el relleu en la presidència del partit després que l'actual equip, actualment en funcions, ja hagi manifestat la seva intenció de no continuar.

Tot i que el partit encara no ha tancat el lloc d'aquest esdeveniment, que començarà a les 22.00 hores, Pujal va assenyalar que el dia establert ha de ser el definitiu, després que durant les últimes setmanes s'especulés amb diferents dates. Pujal va manifestar que el més convenient seria «trobar un altre president i poder-lo presentar el dia 16». Així, es produirà el relleu de l'actual direcció, que compta amb Josep Anton Bardina com a secretari general del partit.

la decisió de no dissoldre's / D'altra banda, i després que durant les últimes setmanes els del PLA manifestessin que si el PRA no acceptava «l'actiu i el passiu» de la formació liberal, la fusió i conseqüent dissolució del partit no es produiria, Pujal va reiterar ahir que finalment «el PRA no ha volgut acceptar les condicions del PLA», amb la qual cosa no hi haurà pas unificació.

De fet, tal i com va recordar Pujal, «el partit no es pot dissoldre amb el deute actual», de manera que la coalició electoral amb el PRA i, previsiblement amb ApC, constituirà la relació entre tots dos partits.

confiança en una «força de centre» / Amb la visió posada en les imminents eleccions anticipades, Pujal va indicar com els contactes actuals entre tots els contraris al cap de Govern, Jaume Bartumeu, evolucionen de manera positiva, fins el punt en què la confiança en assolir «un gran acord entre totes les forces de centre» és màxima.

En aquest sentit, el president del PLA va fer referència a «l'exemple d'Encamp», on ja està consolidat l'acord entre UP i els liberals tot i les diferents sensibilitats, com a el model que s'hauria de seguir a nivell nacional. Així, el PLA té clar que continuarà per molts anys però que no anirà sol a les eleccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT