PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Uns 30 voluntaris aprenen el maneig de cans perillosos

El propòsit és augmentar la seguretat quan els acullen

Per El Periòdic

Sílvia Calvó i una voluntària amb el seu diploma.
Sílvia Calvó i una voluntària amb el seu diploma. | Govern d’Andorra

Més de 30 voluntaris que col·laboren amb les associacions de protecció d’animals i, en particular, amb la gossera oficial, van assistir el dissabte passat a una sessió formativa al voltant dels gossos perillosos. L’objectiu és proporcionar-los coneixements respecte dels gossos considerats potencialment perillosos i dels gossos perillosos per poder incrementar la seva seguretat, la del seu entorn i la de la resta de la ciutadania quan els treuen a passejar o els acullen temporalment.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el secretari d’Estat d’Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, i el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, van participar en l’entrega dels diplomes a tots els assistents. En aquesta línia, Calvó va adreçar unes paraules d’agraïment a tots els voluntaris i va reconèixer la seva tasca perquè «gràcies a la vostra feina podem donar un millor acolliment i enfortim el benestar dels animals que són abandonats o ingressen a la gossera». També va agrair a totes aquelles famílies que donen una llar a aquells gossos que acullen provisionalment fins que poden ser donats de nou en adopció. En aquesta mateixa línia, la ministra també va encoratjar a les associacions a continuar desenvolupant la tasca que duen a terme per a poder assegurar el benestar dels animals que són abandonats o que per altres raons acaben sent cedits a la gossera oficial, així com les tasques que fan amb la cura d’aquests quan són destinats a una llar d’acollida temporal.

La sessió es va dividir en dues parts, una primera més orientada a donar informació sobre les races de gossos considerats potencialment perillosos, els seus comportaments i les habilitats que cal tenir en compte a l’hora d’interaccionar i relacionar-se amb aquest tipus de gossos. La segona part  es va centrar entorn de la normativa vigent en matèria de tinença i protecció dels animals, fent especial èmfasi en la tinença de gossos potencialment perillosos i gossos perillosos.

La formació va estar organitzada pel Departament d’Agricultura i pel Cos de Banders, i va comptar amb la col·laboració de professionals en ensinistrament del centre Kissos Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT