PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Spartan es queda

L’organització valora positivament les jornades a Encamp i espera superar el milió d’euros de benefici

Per El Periòdic

Un instant d’una de les curses d’ahir.
Un instant d’una de les curses d’ahir. | Comú d\'Encamp

«L’Spartan Race ha vingut al centre d’Encamp per quedar-s’hi». Així de contundent va estar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, en declaracions posteriors a la finalització ahir de l’última jornada de la cursa d’obstacles més dura del món. Aquesta ha sigut la tercera edició de l’esdeveniment al centre de la vila, mentre que Mas va voler recordar que la prova fa set anys que es realitza a la parròquia (les quatre primeres varen ser a Grau Roig) i que el balanç «és molt positiu». La cònsol va recordar que els dos darrers anys, en ple periode de pandèmia i amb restriccions, la prova també es va celebrar, però que «aquest any ha tornat a tenir el caràcter multitudinari de les edicions de prepandèmia».


D’altra banda, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va avançar que «el balanç és positiu i, a l’espera de la valoració, segur que se superarà el milió d’euros de benefici del darrer any, i m’atreveixo a dir que ha estat un cap de setmana de plena ocupació per als establiments comercials, restauració i hoteleria». Tanmateix, Marot va reiterar l’agraïment per la col·laboració dels diversos col·lectius, tant públic com privats, que van formar part de l’organització, i sobretot «als voluntaris, la marea roja, que durant tot el cap de setmana han participat activament perquè l’esdeveniment sigui un èxit». Finalment, el conseller de Turisme va assegurar que «la participació d’Andorra Turisme és clau per a l’atracció de visitants de fora del país», que en aquesta edició han arribat a més del 90% –dels quals un 24 % van ser francesos– i amb més de 60 països representats.


Per la seva part, el director d’Spartan Race, Àngel Sanz, va sentenciar que «Encamp mai falla», i va assegurar que l’esdeveniment «ha millorat gràcies al trasllat al centre de la vila». No obstant això, el dirigent va voler ser franc, assenyalant que «encara hi ha marge de millora» per a futures edicions, i també va destacar que el que més li agrada d’aquest projecte és que «estem construint aquest avió mentre volem». En referència a la possibilitat que se celebri un campionat d’Europa, Sanz va dir que hi ha molts factors que s’han de tenir en compte, però clarament «estem en una posició privilegiada» per com s’ha desenvolupat l’esdeveniment i per la bona connexió publico-privada, entre altres factors.


Els noms destacats

 

Durant la cerimònia de cloenda, que va tenir lloc ahir al migdia i a la qual van assistir diferents representants del Comú d’Encamp, es va fer entrega dels premis als guanyadors de la modalitat Súper. En categoria masculina, Pau Nacenta va pujar a l’esglaó més alt del podi amb un temps d’1.26.21, mentre que Adrián Martín va ser segon amb un temps d’1.28.11 i Peter Ceniga va tancar el podi amb un temps d’1.29.33. En la categoria femenina, Capucine Bertrand va guanyar amb un temps d’1.53.39, Muntsa Ciuró  va ser segona amb un temps d’1.57.45 i Catarina Gomes va ser tercera amb un temps de 2.02.23.


Pel que fa a les proves de dissabte, el guanyador de l’Ultra (50 quilòmetres i 60 obstacles) en la categoria masculina va ser Samuel Castela (6.20.00), seguit de Jonathan Garcia (6.29.18) i Israel Ferrero Alvarez (6.39.32). D’igual manera, en fèmines, Estela São Martinho va vèncer amb un temps de 8.43.41, seguida de Julia Heinrich (9.40.33) i Inna Kovalenko (9.58.02). 


Finalment, referent als protagonistes de la cursa Beast (21 quilòmetres i 30 obstacles) en categoria masculina va ser un habitual de la cursa encampadana, Albert Soley, amb un temps de 2.25.10, i en dones va ser Jessica Velasco, amb un temps de 3.10.41 qui va aconseguir ser la millor participant. Al podi masculí  van seguir Thibault Jean amb un registre de 2.28.12, i Gregory Basilico, que va creuan la línia de meta amb una marca de 2.32.28. Per la part femenina, Petra Arvela va ser segona amb un temps de 3.37.40, i Raquel Bosch Jimenez va tancar el podi de la categoria amb una marca de 3.43.50.


D’aquesta manera, l’Spartan Race tanca una nova etapa al Principat amb expectatives de continuar creixent de cara als pròxims anys i, segons l’organització, amb l’objectiu principal d’establir xifres prepandèmia per a acabar superant-les amb la incursió de nous formats. 

 

Les decles

 

Laura Mas - Cònsol major d'Encamp

«Fa set anys que tenim la prova a la parròquia, i aquest ha tornat a tenir el caràcter multitudinari de la prepandèmia»

 

Nino Marot - Conseller de Turisme

«Vull agrair als voluntaris, que durant tot el cap de setmana han treballat perquè l’esdeveniment sigui tot un èxit»

 

Àngel Sanz- Director d’Spartan Race

«Encamp mai falla, tot i que encara hi ha marge de millora. Estem construint aquest avió mentre volem»

 

L’estrena de la categoria Kids tanca l’edició del 2022 amb un total de 150 participants

 

L’aparcament de Sant Miquel d’Encamp va acollir dissabte a la tarda les sortides i arribades de l’Spartan Kids, la categoria que s’ha recuperat en l’edició d’enguany i que va anar destinada a infants i joves de quatre fins a 15 anys. Les curses es van iniciar a les 17.30 hores i van comptar amb la participació d’aproximadament 150 nens i nenes. Els primers a sortir van ser els corredors de la prova de 3,2 quilòmetres, on van prendre part els infants de 10 a 15 anys.

Els següents van ser els corredors del recorregut d’1,6 quilòmetres (de set a 15 anys) i finalment van ser protagonistes els de la categoria de 800 metres, els quals tenien entre quatre i 15 anys. La bona acollida de l’edició Kids va fer que l’organització assegurés que es tracta d’un format que, gairebé amb tota seguretat, repetirà en edicions posterios de l’Spartan Race.

PUBLICITAT
PUBLICITAT