PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El concurs de narrativa ‘Les 7 Claus’ rep un total de 400 propostes

La temàtica escollida ha estat el patrimoni cultural d’Andorra

Per El Periòdic

Els finalistes del concurs de narrativa ‘Les 7 Claus’, ahir.
Els finalistes del concurs de narrativa ‘Les 7 Claus’, ahir. | Govern d\'Andorra

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, amb la col·laboració del Ministeri de Cultura i Esports, ha organitzat el concurs escolar de narrativa Les 7 Claus, adreçat als alumnes de quart de primera ensenyança i estudis equivalents dels diversos sistemes educatius del país. En aquesta edició han participat un total de 12 centres escolars del país. 

El concurs consta d’una fase escolar, en què han participat gairebé 400 estudiants, i en el qual havien d’escriure un relat en català sobre El Patrimoni cultural d’Andorra. Els mestres van ser els encarregats d’escollir els dos millors relats de cada classe, que van passen a la fase final en representació dels seus centres educatius. Així, en aquesta fase final hi han arribat prop de 50 textos.

El jurat de la fase final, format per Marcel·la Armengol, Maria Àngels Aché i Gemma Sampons, ha llegit i valorat tots els textos i ha decidit els 10 millors treballs. Tots els finalistes reben diversos obsequis relacionats amb el patrimoni cultural d’Andorra, una bossa de Política Lingüística, entrades per al cinema en català i un passaport per visitar els museus del país. A més a més, el primer, el segon i el tercer premi reben un lot de llibres i entrades per a Naturland, que col·labora d’aquesta manera en el premi. 

Segons va informar el Govern en un comunicat, el lliurament dels premis va ser presidit per la directora del departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, Marie Pagès, i pel director del departament de Política Lingüística del Ministeri de Cultura i Esports, Joan Sans. Tots dos van posar en valor durant l’entrega de premis l’ús creatiu de la llengua catalana, com a llengua oficial del país i una part del patrimoni viu d’Andorra.

Per cloure l’acte, els guanyadors i les seves famílies s’han desplaçat a l’església de Santa Coloma per veure el vídeo mapeig de les pintures d’aquesta església. El primer premi del concurs de narrativa Les 7 Claus ha estat per Hekla Terech, estudiant de l’Escola Francesa d’Ordino, autora del relat Petit rima amb avorrit? Des de l’Escola Andorrana de Canillo, Nina Rivarés ha estat guardonada amb el segon premi, gràcies a l’obra titulada La Casa de la Vall. I finalment, mitjançant el relat El Cor d’Andorra, Júlia López Peralba, alumna del Col·legi Maria Janer, s’ha endut el tercer premi.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT