PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

MoraBanc tancarà set oficines per la integració amb BSA

També preveu ajustar la plantilla després de la compra de BSABanc

Per El Periòdic

Imatge de la seu central del MoraBanc.
Imatge de la seu central del MoraBanc. | MoraBanc

El grup financer MoraBanc preveu el tancament de set de les seves oficines a Andorra i un «petit» ajustament de plantilla després de la compra del Banc Sabadell d’Andorra (BSABanc), operació que avança a bon ritme i que culminarà la pròxima tardor. El banc andorrà compta actualment amb 400 treballadors, 116 dels quals són procedents de la filial de Sabadell; i un total de 16 oficines, vuit de MoraBanc i vuit de BSABanc. 

En una trobada amb periodistes, el conseller delegat de MoraBanc, Lluís Alsina, va explicar ahir que l’objectiu és reduir a nou les oficines a Andorra, fet que implicarà el tancament de set sucursals, i la lleugera disminució de la plantilla per adaptar-la a les noves necessitats del mercat. En aquest sentit, Alsina va recordar que l’any 2015, el grup comptava amb 400 treballadors i un volum d’actius de 5.800 milions d’euros. Actualment, posseeix el doble d’actius sota gestió, però disposa de la mateixa plantilla. El president de MoraBanc, Juan María Nin, va assenyalar que en l’últim any, l’equip s’ha reduït aproximadament un 10%, des de les 445 a les 400 persones de forma natural, mitjançant jubilacions o baixes voluntàries, i que és probable que en els pròxims dos anys es produeixi un ajust similar.

Tant Nin com Alsina van reconèixer que el procés de fusió amb BSABanc implica un redimensionament del grup per les «redundàncies» d’oficines i personal, i també van recordar que el mateix sector financer exigeix la cerca de major eficiència i rendibilitat. A més, el conseller delegat va assegurar que, en qualsevol cas, l’ajustament de la plantilla «serà petit» i es durà a terme de forma no traumàtica, mitjançant «baixes vegetatives». 

Una vegada completada la integració amb BSABanc, l’accionariat quedarà format per un 96% propietat de les famílies fundadores, i el 4% restant serà propietat d’antics accionistes del banc Sabadell. En aquest sentit, el president de l’entitat va assenyalar que «la incorporació de nous accionistes al capital del banc és una bona notícia i són benvinguts». Aquestes declaracions es van realitzar en el marc de la presentació oficial de MoraWealth, l’agència de valors amb seu a Barcelona i filial del grup bancari MoraBanc, que va iniciar la seva activitat el 2020. Els responsables de l’entitat financera va declarar que el seu compromís amb Barcelona és sòlid i espera tancar l’any creixent un 65% en actius sota gestió, fins als 500 milions d’euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT