PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 33a Trobada Empresarial reuneix a més de 650 persones

Aquesta edició compta amb un 40% més de patrocinadors

Per El Periòdic

Els participants de la taula inagural ‘Creativació o Extinció’.
Els participants de la taula inagural ‘Creativació o Extinció’. | Ana / M. P.

La 33a Trobada Empresarial al Pirineu va arrencar ahir a la tarda a la Seu d’Urgell en una edició rècord. Amb motiu de la celebració, el president de l’esdeveniment, Josep Serveto, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana van donar un discurs de benvinguda als assistents. Concretament, Serveto va posar en relleu la presència de més de 650 persones en l’edició d’enguany, una xifra destacable per la trobada, que va comptar amb gairebé un 40% més de patrocinadors i amb un total de «16 empresaris que explicaran la seva estratègia». Per tant, va remarcar que l’acte ha complert la seva missió que és «en primer lloc, fer valdre el teixit empresarial i, en segon lloc, tractar aquells temes que interessen no només a l’empresa sinó també a la societat».

La innovació i la sostenibilitat com a eines de creixement per a les empreses va ser la temàtica que va centrar la trobada. En aquest sentit, el president de l’esdeveniment va destacar que aquests conceptes «haurien d’estar presents en el full de ruta de totes les empreses que vulguin créixer», adoptant noves vies sostenibles per «anar de bracet dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible». Per la seva banda, Viaplana va fer referència a l’emergència climàtica i va demanar que un cop es reconeix l’adversitat cal aplicar mesures per continuar endavant com són «la innovació i la sostenibilitat».

La taula inaugural, titulada Creativació o Extinció, va anar a càrrec del president d’Audax Renovables, José Elías, i del president executiu de Metalquimia, Josep Lagares. Tots dos ponents van fer un repàs de la seva trajectòria empresarial i de la importància de la creativació –creativitat i innovació– per tal de tenir bones idees per projectes. De fet, Elías, va explicar els inicis d’Audax, i va destacar la seva capacitat de «millorar els projectes que ja hi ha». Concretament, va exposar els troncals del seu grup, que van des de les energies renovables, les infraestructures, la medicina o l’alimentació, després de l’adquisició de la Sirena tot just ara fa un any. «És un tema de probabilitats», va apuntar. En acabar la seva exposició, el president d’Audax Renovables també va remarcar la falta d’oportunitats en l’àmbit empresarial que hi ha a Espanya. «Quan surts a l’exterior veus que tot és molt més senzill», va observar.

Per la seva banda, Lagares va centrar la seva ponència en tractar la creativació com una «qualitat necessària, però no suficient per generar innovació», ja que a banda de les idees són necessaris els mètodes. També va destacar que el temps ja no pot ser un conductor de l’evolució, subratllant la importància i els lligams de la creativació per poder ser innovadors i globals. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT