PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra busca els tres primers punts contra Liechtenstein

Després d’empatar amb Moldàvia el combinat absolut vol fer-se amb una victòria a la Nations League

Per El Periòdic

Koldo Álvarez de Eulate dona instruccions durant l’entrenament d’ahir.
Koldo Álvarez de Eulate dona instruccions durant l’entrenament d’ahir. | Xavi Miró / FAF

La selecció nacional absoluta es troba davant el seu tercer partit en aquesta Nations League, el qual enforntarà els homes dirigits per Koldo Álvarez de Eulate contra el combinat de Liechtenstein avui, a partir de les 20.45 hores, a l’Estadi Nacional. Després de perdre amb contundència davant Letònia per 3-0 i d’aconseguir el primer punt en aquest campionat en empatar 0-0 contra Moldàvia, els tricolor es troben davant d’una oportunitat d’or de sumar els que serien els tres primers punts.


Tal com va afirmar ahir el capità, Marc Pujol, «Liechtenstein pot ser el rival que tenim més a prop en aquest grup [pel que fa al nivell futbolístic] i intentarem tot el possible per sumar els tres punts». No obstant això, Pujol va assenyalar que s’ha d’estar lluny del fet de confiar-se davant d’aquest rival, ja que «té un potencial molt major al que pugui tenir San Marino, i no tinc la sensació que vagi a repetir-se el guió d’aquell partit amb nosaltres com a protagonistes clars».


Tanmateix, Koldo Álvarez de Eulate va ser clar en exposar que «tenim al davant una molt bona oportunitat que hem d’intentar aprofitar, on la possessió de la pilota serà un factor clau». Per al tècnic, Liechtenstein compta «amb jugadors diferencials, que es troben competint, o ho han fet, a lligues d’un nivell molt elevat, com pugui ser l’MLS estatunidenca o les lligues suïsses».

 

El sistema de joc

 

L’empat amb Moldàvia va deixar un regust agredolç al vestidor tricolor, ja que els moldaus van jugar gairebé tota la segona meitat amb un home menys, fet que no va servir per decantar la balança a favor. És per això que, tant per a Koldo Álvarez de Eulate com per a Pujol, una de les claus més importants serà el fet de saber què fer amb la pilota. «No és tant un tema de possessió, sinó de ser efectius quan tinguem la pilota», va declarar el capità, mentre que el seleccionador afegia que «l’equip al qual li surti millor el seu pla de joc tindrà molt camí recorregut per fer-se amb la victòria».


Aquest serà el tercer partit en cosa de set dies que disputa la selecció nacional, la qual cosa podria suposar el fet de veure un 11 diferent. Finalment, Koldo Álvarez de Eulate no podrà comptar amb Marc Vales. 

 

Les decles

 

Koldo Álvarez de Eulate - Seleccionador absolut

«Tenim al davant una molt bona oportunitat que hem d’intentar aprofitar, on la possessió de la pilota serà un factor clau»

 

Marc Pujol - Jugador de la selecció

«Liechtenstein pot ser el rival que tenim més a prop en aquest grup i intentarem tot el possible per sumar els tres punts»

 

La sub-21 cau a Eslovènia per 2-0 al Preeuropeu

 

El combinat sub-21 no va poder sumar els seus primers punts en el Preeuropeu sub-21 en caure per 2-0 contra la selecció d’Eslovènia ahir a l’Sportni Center de Kranj. Els jugadors dirigits per Eloy Casal es van mostrar sòlids durant la primera meitat, minvant els atacs dels eslovens, que només van arribar en cinc ocasions a la porteria defensada per Mauro Rabelo.

Malauradament, Stojinovic, al minut 22, va obrir el marcador en una d’aquestes ocasions, arribant al descans amb una diferència mínima. Els tricolor, a causa del cansament, també van baixar la intensitat, i aquest fet el va aprofitar Begic per a posar el 2-0 final al minut 62 que suposava una nova derrota tricolor. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT