PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Spartan Race omplirà Encamp amb prop de 4.000 participants

L’organització afronta la que serà la setena edició de l’anomenada cursa més dura d’Europa a Andorra

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Torres, Marot i Sanz durant la presentació de l’Spartan Race a Encamp, ahir.
D’esquerra a dreta: Torres, Marot i Sanz durant la presentació de l’Spartan Race a Encamp, ahir. | Comú d\'Encamp

L’Spartan Race donarà el tret de sortida avui, i fins diumenge, en la que serà la seva setena edició al Principat (tercera a la parròquia d’Encamp), portant amb ella prop de 4.000 participants i fent gala de la seva etiqueta com la cursa d’obstacles més dura d’Europa. L’esdeveniment arriba amb les novetats de la recuperació de l’Spartan Kids per a la canalla, i també amb la prova Spartan Ultra, l’única que es farà en tots els esdeveniments arreu d’Espanya i d’Andorra.


Encamp s’ha consolidat en els últims anys com a destinació de turisme esportiu i un atractiu internacional, fet que es destaca en la procedència de les inscripcions, on un 55% són provinents de diferents punts d’Espanya, un 35% de diversos punts d’Europa, entre els quals un 24% francesos, un 4% alemanys i un 2% britànics. El cap de setmana ve carregat de proves d’obstacles i esportives amb sortida des de l’antic càmping internacional i arribades concentrades a l’aparcament de Sant Miquel perquè tant corredors com visitants i ciutadans d’Encamp puguin gaudir de la cursa i de l’Spartan Festival. D’altra banda, el village estarà ubicat a la zona d’arribades a Sant Miquel, amb estands de col·laboradors especialitzats.


De moment, i segons l’organització, el nombre d’inscrits roman entre els 3.600, als quals s’afegiran tots aquells que s’uneixin el mateix dia en el qual es disputen les diferents proves. Tanmateix, més de 60 nacionalitats diferents es donaran cita a la parròquia encampadana i, segons dates d’altres anys, s’espera que arribin en grups d’unes tres o quatre persones, que faran estada al país més de dues nits.


A l’acte de presentació de l’Spartan Race van acudir el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica d’Encamp, Nino Marot, el director de Projectes i Nous Productes d’Andorra Turisme, Enric Torres, i el director de l’Spartan Race a Espanya i Andorra, Àngel Sanz. Marot va ser el primer a prendre la paraula, declarant que, a banda de tota la repercussió esportiva que pugui crear l’esdeveniment, «es preveu un cap de setmana de plena ocupació en allotjaments i restauració a la parròquia». En la mateixa línia, Torres va explicar que «és una prova que té un retorn molt important al país i a tots ens interessa continuar apostant per ella», mentre que Sanz va voler fer incís en el «suport incondicional, tant del comú com d’Andorra Turisme», que segons el dirigent «ha estat clau per a l’impuls d’Spartan al país». Finalment, Sanz va voler llançar unes paraules d’agraïment per haver «apostat durant els duríssims temps de pandèmia», ja que Andorra va ser l’únic lloc on es va celebrar la prova, tot i les limitacions i mesures de seguretat.

 

Un total de cinc proves

 

L’edició d’enguany de l’Spartan Race recupera les cinc modalitats de curses: l’Ultra (51,2 quilòmetres amb un desnivell de 4.300 metres), la Beast (amb 21,8 quilòmetres i un desnivell de 1.855 metres) la Super (amb 12, 9 quilòmetres i un desnivell de 942 metres), la Sprint (amb 6,9 quilòmetres i un desnivell de 590 metres), i finalment la Kids, pensada per a infants de quatre a 15 anys. Els diferents recorreguts inclouen paratges com Les Pardines, la carretera de Beixalís, itineraris completament nous per a les dues curses més llargues, la Beast i l’Ultra, que a més a més aquesta darrera serà l’única que es realitzarà en tot el calendari de curses durant el 2022 a Espanya i Andorra. 


Un altre dels factors que farà especial aquests dies d’Spartan Race a Encamp és l’opció de participar en la Trifecta Weekend, és a dir, la possibilitat de superar el repte de participar en tres de les curses durant el cap de setmana: la Sprint, la Super i la Beast.
Cal destacar que per aquesta edició un nou projecte social, en el marc del programa, Spartan Care 2022 i a través de l’Associació Unidos contra el DIPG realitzar una acció per sensibilitzar i recaptar fons a favor de la lluita contra el càncer infantil. Entre les accions que es duran a terme hi haurà un llançament de javelina solidari, l’entrega de tatuatges temporals durant la recollida de dorsals i una tanda de sortida anomenada la tanda dels herois específicament dissenyada per als espartans que vulguin participar-hi i col·laborar econòmicament amb la causa.


Fent la vista enrere, en l’última edició prepandèmia, la del 2019, l’Spartan Race va comptar amb uns 5.500 inscrits, mentre que l’any passat en van ser 2.400. Sanz va comentar que l’objectiu d’enguany era arribar a un 70% dels inscrits que hi va haver el 2019. El director de l’esdeveniment també va destacar que la prova encara pot tenir un gran creixement si es té l’espai suficient, podent arribar fins als 7.000 o 8.000 participants, però que, d’igual manera, avui dia Encamp «és un lloc únic per a desenvolupar l’acte». 

 

Les xifres

 

  • 3.600 inscrits, que creixeran a causa de la participació de corredors el mateix dia.
  • 60 nacionalitats diferents, amb corredors d’arreu del món que es trobaran a Encamp.
  • 2,1 nits d’estada mitjana al país pel que fa als participants i acompanyants dels mateixos.
  • 3,4 persones per grup, és el que ha determinat l’organització que arribarà al Principat.

 

Les decles

 

Nino Marot - Conseller de Turisme i Reactivació Econòmica

«Es preveu un cap de setmana de plena ocupació en allotjaments i restauració a la parròquia»

 

Enric Torres - Director de Projectes i Nous Productes d’Andorra Turisme

«És una prova que té un retorn molt important al país i a tots ens interessa continuar apostant per ella»

 

Àngel Sanz - Director d’Spartan Race a Espanya i Andorra

«El suport incondicional tant del comú com d’Andorra Turisme ha estat clau per a l’impuls d’Spartan al país»

PUBLICITAT
PUBLICITAT